Supertid av Anja i störtlopp

SPORTBLADET

”Hon stortrivs i den här backen”

Anja Pärson, 23, är på väg mot stora saker i Cortina d'Ampezzo.

Med tredje bästa träningstid visar hon att en pallplats i störtlopp är inom räckhåll.

- Det är andra gången i mitt liv som jag är bra med i störtlopp. Så jag är glad, säger Anja.

Foto: Gillar fart numera.

Störtloppstidsträning, världscupen, Cortina d'Ampezzo

I S:t Moritz i fjol var Anja Pärson träningssnabbast och på väg mot en sensationell seger när hon körde ur och nästan ramlade strax före mål.

I Cortina kan hon vara på väg mot en störtloppsskräll igen. Anja var tvåa i super-G i onsdags och visade toppform. I gårdagens tidsträning inför störtloppet var hon trea och i dag väntar super-G igen innan två störtlopp avgörs i helgen.

"Hon är jäkligt trygg"

- Anja stortivs i den här backen. Hon har goda erfarenheter härifrån, hon vann sin första storslalom här och tog de första störtloppspoängen, säger landslagstränaren Olle Danielsson.

- Hon är jäkligt trygg och inspirerad. Hon har känt sig i bra form hela tiden och känt att det bara varit något misstag som hindrat henne från de riktigt bra resultaten.

Anjas kanske största konkurrent om världscuptiteln, Janica Kostelic, slog också till i går. Kroatiskan som förra veckan slog personbästa i störtlopp med en femteplats åkte in på andra bästa träningstid.

- Jag antar att vi börjar bli störtloppsåkare. Jag tror Anja har börjat fatta det här också. Det är mycket enklare att köra störtlopp nu, säger hon till AP.

Johan Rikner

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint