”Som att komma hem till Dexter som snart ska styckmörda dig”

Foto: Pontus Orre
SPORTBLADET

PYEONGCHANG. De reste till Sydkorea i Business Class.

Men boendet i OS-byn är inte lika lyxigt.

”Känns som man typ kommer hem till Dexter (serien) som snart ska styckmörda dig, haha.”, skriver Mattias Hargin på sin blogg.

Alpinchefen Tommy Eliasson Winter kallade de svenska herrarnas första OS-dagar  för ”Golden standard”. Men när Mattias Hargin, André Myhrer och Matts Olsson kom till OS-byn var det inte lika lyxigt. 

På sin blogg beskriver Hargin boendet som kartonger. 

”Lägenheterna vi bor i kan inte vara klara, min teori är att dom gör klart ytfinish när vi drar för att då kunna sälja eller använda till annat. För att det inte ska slitas, detta trots att ytfinishen inte är där, så har dom plastat in hela lägenheten. Täckt för vissa rum med plast, täckt för tex hela köket, garderober osv. Så känns som man typ kommer hem till Dexter (serien) som snart ska styckmörda dig, haha. Lite överdrivet, men nästan…”, skriver han.

Förberedda på dåliga mat

Maten i OS-byn ska enligt Hargin vara i samma klass som boendet. Det har alpina landslaget dock varit förberedda på.

– Vi har med oss olika apparater för att kunna tillaga mat själva så att vi kan säkerställa näringsintaget, säger Tommy Eliasson Winter till Sportbladet. 

OS-boendet i Pyeongchang har länge varit ett problem för det alpina laget. Från början var tanken att sex åkare skulle bo i varje lägenhet, vilket var ohållbart enligt landslagsledningen. Men efter många om och men bantades antalet ner till tre åkare i varje. 

Den dåliga standarden till trots tänker åkarna inte låta sig påverkas inför tävlingarna. 

”Vi skoja idag om att vi får klaga och vara negativa på detta idag, men från och med imorgon är det racemode och fokus på annat och inte bry sig om detta.”, skriver han. 

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Mattias Hargin.
ARTIKELN HANDLAR OM