Presidenternas storbråk skakar Barcelona

SPORTBLADET

Barcelona vinner och spelarna är glada.

Då är allt frid och fröjd?

Nej, det har blossat upp ett storbråk i ledningen.

Det är ingen hemlighet att presidenten Joan Laporta och vicepresidenten Sandro Rosell inte alls kommer överens. Under de senaste veckorna har de inte ens tittat åt varandra under matcherna på Camp Nou.

Det har spekulerats i att Rosell ska lämna klubben efter säsongen på grund av den dåliga relationen med Laporta. Om det blir så fruktar många att Ronaldinho också lämnar Barcelona eftersom det var Rosell som på egen hand värvade fixstjärnan.

- Jag vet inte vad jag gör nästa år. Men det är löjligt att tro att Ronaldinho skulle byta klubb på grund av att någon i ledningen avgår, sa Rosell nyligen till spanska medier.

Sandro Rosell var tidigare Nikes chef i Sydamerika och mannen som tack vare sina kontakter värvade de flesta spelarna från nämnda kontinent till storklubben.

Men han har hela tiden känt sig kraftigt åsidosatt av Laporta och fått för lite att säga till om när det gäller vinterns nyförvärv.

Laporta är livrädd att Rosell lämnar klubben i vredesmod eftersom vicepresidenten är mycket populär bland spelarna, vilket i förlängningen kan innebära att Laporta riskerar presidentposten.

Sent i går kväll träffades dock Laporta och Rosell för att lösa problemen över en middag på hemlig plats.

Markus Eriksson