”Söderling har fått en dålig lottning”

Publicerad 2011-06-21

LONDON. Philipp Petzschner bröstar upp sig inför dagens möte med Robin Söderling.

– Det är en dålig lottning – även för honom, klargör den 27-årige tysken.

PSYKAS Robin Söderling och tränaren Fredrik Rosengren gjorde de sista förberedelserna inför dagens möte med Philipp Petzschner, som gör allt för att höja matchens temperatur.

När Philipp Petzschner mötte tysk media inför öppnings-matchen förklarade han med all tydlighet att han inte är slagen på förhand.

Robin Söderling är å andra sidan inställd på en tuff match på bana 1.

– Petzschner är bra, framförallt på gräs. Det finns bättre lottningar, men samtidigt är det svårt att förvänta sig något. Man kan ha en på papperet tuff motståndare och vinna lätt och få jättesvårt mot någon man förväntas slå lätt, säger den svenske världsfemman.

Philipp Petzschner upplevde ett magiskt Wimbledon i fjol, då han i tredje omgången tvingade Rafael Nadal till en femsetare och vann dubbelklassen i par med Jürgen Melzer.

Att han är en bra grässpelare visade han på nytt när han nyligen tog sig till final i Halle, där han skadade ryggen.

”Trygg i servegamen”

Petzschner är ännu inte hundraprocentigt återställd, men har inte haft några planer på att lämna återbud till Wimbledon. Det blir hans första Grand Slam-turnering med svensken Stefan Eriksson som coach.

Som vanligt kommer Robin Söderlings serve att vara nyckeln till framgång. Han, om någon, är medveten om det.

– Allt blir mycket lättare om man känner sig trygg i sina servegame. Då vågar man ta chanser och spela ut i returgamen. Funkar inte serven är det lätt att bli feg, säger västgöten.

Även Sofia Arvidsson, som möter vitryskan Anastasija Jakimova, spelar sin första match i Wimbledon i dag.

Följ ämnen i artikeln