”Skulle gärna smyga in i Björgens kropp”

SPORTBLADET

Charlotte Kalla och Anna Haags udda önskemål

Holmenkollen I första hand vill de bli bra som Björgen. Men tills vidare önskar sig Anna Haag och Charlotte Kalla andra metoder för att närma sig norskan.

– Jag skulle gärna kunna smyga mig in i hennes kropp, säger Kalla.

Foto: Kalla och Björgen.

Anna Haags form har vacklat hittills i VM och Charlotte Kalla har aldrig varit på pallen i ett klassiskt lopp, så medaljchanserna är små i dag. Som vanligt heter favoriten i stället Marit Björgen. Den svenska duon unnar Marit framgången och framförde båda två ett udda önskemål i går. De ville träda in i norskans kropp under en tävling för att känna efter.

– Hon är en fascinerande skidåkare. När jag sliter, hur mycket sliter hon egentligen? Det vore kul att få koll på den frågan, säger Charlotte Kalla.

Full av beundran

Kalla beundrar hur Björgen har rest sig från motgångar och hittat en ny glansperiod. Norskan har hittills i VM tagit två guld på två försök och svenskorna är imponerade av hur hon har vänt en eventuell press från hemmapubliken till ett rent stöd.

– Det känns som om hon verkligen har glädje i det hon gör. Hon njuter av det här stödet. Det är så hon måste se på det och det är imponerande att hon klarar av det mentalt, säger Kalla.

ARTIKELN HANDLAR OM