Världsmästare – men novis i Monaco

avAnna Andersson

Publicerad:

Motorlistan 27/5

Foto: AP
Sebastian Vettel kan ta första segern i Monaco.

1) Sebastian Vettel

Leder F1 överlägset, men har aldrig vunnit i Monaco. Nu har han chansen.

Det klassiska statsloppet avgörs i helgen.

TV10 och Viasat Motor lördag kl 14.00, Viasat Motor söndag kl 14.00

2) Lewis Hamilton

Är tvåa i VM och stor i munnen:

– Det är bara jag som kan utmana Vettel.

– Jag håller en högre nivå än alla andra.

Det är två citat i från de senaste dagarna.

3) Marcus Ericsson

Plats tre och plats fem i Barcelona förra veckan, i Monaco startar han i dag från position 15. ett tufft läge, men vi vet att Marcus är en kille som kan köra upp sig riktigt bra i fältet.

Viasat Motor, TV 10 fredag kl 11.10, lördag kl 16.05

4) Sebasien Loeb

Slaget mellan Citroënföraren och Fords Mikko Hirvonen fortsätter nu i Argentina. Fransmannen har sju poäng upp till finländaren inför säsongens sjätte lopp.

5) Danica Patrick

Tillsammans med Simona de Silvestro, Pippa Mann och Ana Beatriz är hon en av fyra tjejer som klarat kvalet till Indy 500 som avgörs den 29 maj. Det är tangerat rekord.

6) Charlie Whiting

Tävlingsledaren inom F1 går med förarna och förbjuder DRS, den justerbara bakvingen i Monacos tunnel. Detta av säkerhetsskäl, förarna är nöjda med beslutet.

7)  Valentino Rosso

Han och hans kollegor har pratat om att det inte bör bli något MotoGP-race i Japan i höst på grund av jordbävningen. Nu har Dorna gått igenom banan på Motegi och bestämt sig för att det blir en tävling, oavsett vad förarna säger.

8) Bernie Ecclestone

Han vill ha Bahrains GP i höst och nu är det mindre än en vecka till FIA ska ta ett beslut om framtiden. Samtidigt har en fjärdedel av personalen på banan arresterats av polisen, stängts av i från sina jobb eller fått sparken.

9) Jacques Villeneuve

Den före detta F1-mästaren fortsätter sin karriär, i NASCAR. Nu ska han köra för två lopp för toppteamet Penske i Nationwide Series, ett i juni och ett i augusti.

10) Patrik Flodin

Kör rally-VM grupp N i Argentina tillsammans med Maria Andersson. Målet är poäng, målgången är på söndag.

Motorstopp

Aldo Costa

Ferrari har haft en bedrövlig start på säsongen, med en tredjeplats som bäst. Därför sparkas nu teknikchefen Aldo Costa. Han får ett nytt jobb inom företaget, Pat Fry, tidigare McLaren får ta ett större ansvar.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM