Loeb nära sitt mål

avAnna Andersson

Publicerad:

VM-guldet är i sikte

Foto: Getty Sports
Sebastien Loeb kör för Citroën och kommer göra det fram till 2013. Minst.

En fransman segrade i Finland.

Nu är Sebastien Loeb på väg mot sitt mål.

Att försvara sitt VM-guld.

- Detta är en otrolig känsla, det var säsongens svåraste seger, säger han.

Loeb.

Det är ofta finländskt i topp i Finlands VM-rally, men i år vann fransmannen Sebastien Loeb tävlingen för andra gången. Det är första gången någonsin som en ickeskandinav har vunnit den tävlingen två gånger.

- Jag vet inte om det var mitt bästa lopp, men det var inte långt i från i alla fall. Det är en helt otrolig känsla. Finlands VM-rally är väldigt speciellt, säger Sebastien Loeb till Motorsporttotal.

- Som jag brukar säga, att vinna i Finland är det svåraste under hela säsongen. Det var en härlig fajt med Sebastien och Jari-Matti. Varenda specialsträcka var riktigt snabb. Kanske var det bra att jag hela tiden var förste man på banan. Ibland var det inga problem alls, men i bland så hade det torkat upp och det var en massa löst grus. När de var två-tre specialsträckor kvar så hade jag ingen aning om hur det skulle gå. Men vi ville vinna, vi pressade på och det var svårt. Vi vann och det är en trolig känsla.

I mästerskapet så har nu Sebastien Loeb 27 poäng ner till Mikko Hirvonen, Ford.

- Jag ville ha en bra ledning inför tävlingarna på asfalt och det lyckades jag med, men det är många tävlingar kvar, säger Loeb.

Han är mycket svårslagen på asfalt, men hans Citroënkollega Sebastien Ogier har varit bra i år. Ogier fick dock problem med en skada på ett däck i Finland, vilket gjorde att han var trea i mål.  Fords Jari-Matti Latvala var tvåa, 8,1 sekunder efter Sebastien Loeb.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally