”Massas plats i Ferrari är hotad efter det här”

SPORTBLADET

Felipe Massa och Lewis
Hamilton i nytt bråk

1 av 7

Bråket mellan Lewis Hamilton och Felipe Massa har nått nästa nivå.

– Det kan kosta Massa hans förarplats hos Ferrari, säger F1-experten Eddie Jordan.

Foto: Felipe Massa tvingades bryta efter kollisionen med Lewis Hamilton.

Efter halva loppet i Indien var det dags igen. Felipe Massa, Ferrari och Lewis Hamilton, McLaren var inblandade i en kollision. Hamiltons bil skadades och Massa straffades med att köra igenom depån en extra gång. Detta var tredje gången den här säsongen som förarna drabbade samman och efteråt ville ingen av dem ta på sig skulden.

– Jag försökte att komma runt, men det gick inte eftersom han inte lämnade någon plats åt mig och vi kolliderade, säger Hamilton som var sjua i mål.

Tvingades bryta

Felipe Massa tvingades bryta sedan han skadat bilen och han var lika oförstående han:

– Ska jag bara släppa förbi honom? Absolut inte. Jag bromsade senare, han var på den smutsiga sidan och han träffade mig där bak, det var inte i sidan eller hjul mot hjul, säger Felipe Massa till Motorsporttotal.

Deras bråk var det stora samtalsämnet i depån efter det lopp som Sebastian Vettel, Red Bull, vann före Jenson Button, McLaren. Båda stallcheferna kommenterar bråket, men ingen av dem vill blanda sig i:

– De är unga förare, men så små är de inte längre. De är män. Det vore bra om det inte drog som magneter till varandra på banan, då skulle vi slippa alla de här incidenterna, säger Martin Whitmarsh, McLaren.

”Pressar honom stenhårt”

– Jag tror att Felipes team pressar honom stenhårt och det får honom att göra så och Lewis känner också en press eftersom Jenson visar en strålande form.

Ferraris överhuvud anser också att förarna måste lösa problemet innan det eskalerar.

– Självklart går det inte att gå förbi det faktum att de båda har varit inblandade i ett par incidenter i år säger, Stefano Domenicali.

– Det är inte bra om det växer. Då kan det bli en tung ryggsäck för dem att bära. Kanske så kan tiden läka ett par sår.

Två tävlingar återstår av säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1