Hamilton på pole i Sydkoreas GP

SPORTBLADET

Men Red Bull siktar på att ta hem konstruktörstiteln

Lewis Hamilton är tillbaka.

På pole position.

– Det var ett tag sedan, härligt, säger han.

Den nyblivne dubble världsmästaren Sebastian Vettel missade pole position i Sydkoreas GP. Han var lite långsammare än McLarens Lewis Hamilton i sitt första försök i Q3 och läget var det samma efter det andra.

Tysken startar från första raden, från plats två.

– Jag tror att det blir ett mycket intressant lopp, däcken kommer att vara avgörande och jag tror att vi har chansen i loppet, säger Sebastian Vettel på presskonferensen.

Red Bull valde en lite annan strategi under kvalet för att spara däcken, de använde samma däckset supermjuka däck i Q1 och Q2 och de har inte använt några av Primedäcken i kvalet.

– Det är ett medvetet val, det är i racet som poängen delas ut, säger Red Bulls stallchef Christian Horner till RTL.

– Vi valde en lite annan strategi än annars för att McLaren har varit så snabba här. Nu blir det intressant imorgon. Vårt mål är att slå McLaren och jag tycker att det ser bra ut.

Hans målsättning är att Red Bull ska köra hem konstruktörstiteln i Sydkorea den här helgen.

Ett år sen sist

För Lewis Hamilton är det nu en lång väntan som är över. Det var ett år sedan han hade pole senast. Han imponerade verkligen i den sista sektorn.

– De är en fantastisk känsla att vara tillbaka i topp, säger Lewis Hamilton.

– Jag har haft ett par tuffa lopp den senaste tiden och det blir spännande att se vad jag kan göra. Det är på söndagen som poängen delas ut och förhoppningsvis får jag till det. Och ja, jag har kontroll på mig själv.

Bakom Hamilton och Vettel återfinns McLarens andra förare Jenson Button som vann senast, Mark Webber Red Bull och Felipe Massa, Ferrari. Fernando Alonso Ferrari startar från plats sex.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1