Lindbäck ville bara hem

Foto: Antonio Lindbäck.
SPORTBLADET

Inblandad i två dubbelsegrar de fem första heaten. Men Indianernas Antonio Lindbäck stod ändå som en förlorare efter SM-finalen.

– Nu vill jag bara hem, sade han tyst.

Antonio Lindbäck var den av hemmaförarna som började bäst. Ihop med Joonas Kylmäkorpi vann han kvällens första heat, sen slog han till med en ny 5–1:a med Bjarne Pedersen i heat fem.

– Visst var det en bra start. Men det gäller att ha heat för heat, sade han sedan Indianerna vänt matchen och såg ut att kunna ta guldet.

Men något hände.

”Då körde Bjarne i tejpen...”

– I pausen pratade vi om att vi skulle behålla fokus hela vägen, att inget var klart, att vi inte skulle slappna av. Då körde Bjarne i tejpen, sade Lindbäck och ville inte fortsätta meningen.

Besvikelsen hos Lindbäck var tydlig. De suveräna seriesegrarna gick visserligen igenom hela säsongen utan att förlora på hemmabanan men det räckte ändå inte hela vägen till guld. Lindbäck får fortsätta vänta på ett lag-SM-guld, silver hade han sedan tidigare med Masarna och årets medalj.

– Vi förlorade som ett lag. Jag kan inte tala för de andra men ska jag köra fyra heat så gör jag det och slappnar inte av förrän det är färdigt. Just nu känns det bara tungt och jag ville inte göra något annat än att packa ihop grejerna och åka hem.

Ingen Sullivan

Även Indianernas lagledare Dalle Andersson Bäckström var mycket dämpad efter matchen.

– Jag vet inte hur det hade gått om Ryan Sullivan hade kunnat vara med. Men samtidigt gjorde Grzegorz Zengota en riktigt bra insats som ersättare. Honom kan jag inte vara missnöjd med.

Sullivan fanns inte på plats i Kumla. Han hade rest till Polen med några brutna revben och en punkterad lunga.

Sune Karlsson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway