Söderling kan bli borta resten av säsongen

Av: Stefan Holm

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

”Om jag spelar nästa vecka eller Wimbledon nästa år är skit samma”

Söderling.
Foto: Foto: BILDBYRÅN
Söderling.

Inte bara Stockholm Open är i fara.

Robin Söderling kan tvingas vila resten av säsongen.

– Om jag spelar nästa vecka eller Wimbledon nästa år är skit samma. Jag måste bli bra, säger världssexan till Sportbladet.

Robin Söderling fick diagnosen körtelfeber efter US Open och plågas fortfarande av sjukdomen.

Hur han mår just nu?

– Jag vet knappt själv. Visst är det bättre, men det är så himla mycket upp och ner. Till och från känner jag mig jäkligt trött, även om jag inte har feber, ont i halsen och sådana jobbiga grejer, säger 27-åringen.

Tveksam till Stockholm Open

På måndag inleds Stockholm Open. Söderling har inte kastat in handduken än, men det mesta talar för att han tvingas göra det.

– Jag har tränat väldigt lätt varannan dag i en vecka, så det finns inga förberedelser att tala om. Vissa dagar reagerar kroppen okej, ibland blir jag väldigt trött och har ingen kraft alls. Det finns ingen logik.

Har du pratat med Mario Ancic, Roger Federer eller någon annan spelare som också har drabbats av körtelfeber?

– Nej, jag har bra läkare och hur man drabbas är så individuellt. Vissa har körtelfeber i två veckor medan andra blir riktigt dåliga.

Har du funderat på att ta ledigt resten av året?

– Jag har funderat på allt, vill inte säga att jag ska spela då och då. Jag måste se till att jag känner mig bra, säger Söderling.

Inte spelat sedan juli

Västgöten är en viljemänniska och har inte alltid lyssnat på kroppens varningssignaler.

– Svaghet eller styrka? Det beror på hur man ser det. Jag har vunnit många matcher när jag har varit sjuk och halvskadad. Utan det hade jag haft ett antal turneringssegrar mindre. Nu vet jag att hälsan går först, men är man 23 år tänker man inte så. Jag har lärt mig av mina misstag.

Robin Söderling har inte spelat en enda match sedan den 17 juli i år, då han vann finalen i Swedish Open. Tiden därefter har handlat om en handledsskada, halsfluss, körtelfeber och väldigt, väldigt mycket frustration.

– I början, när jag inte visste vad det var för fel, var det skitjobbigt och månaden efter US Open var jag inte alls bra. Nu vill jag bara bli frisk. Samtidigt kan jag känna att det här är nyttigt för mig. Säsongen är lång och man får ingen vila. Ja, jag försöker se det som något positivt.

Så det här uppehållet ska du dra nytta av nästa säsong?

– Ja, det är så jag tänker.

Kommer du besöka Kungliga tennishallen även om du inte kan spela Stockholm Open?

– Det har jag inte bestämt. Jag planerar inte längre än till morgondagen, vilket är rätt skönt, säger Robin Söderling.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN