Pole Position

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Veckans motorlista
med Anna Andersson

1) Sebastian Vettel

Seger på Spa och tysken är på väg mot sin andra VM-titel. I helgen kör F1 på Monza, där han vann i en Toro Rosso 2008.  Han har 103 poäng ner till Ferraris Fernando Alonso på tredje plats och det återstår sju lopp av säsongen. Tävlingen i Italien är den sista i Europa, sedan åker F1-cirkusen mot öster.

2) Joakim Ljunggren

Han var bara 1,06 sekunder från en seger under den andra dagen av enduro-VM i Andorra. Han tog två andraplatser, men är kvar på bronsplatsen i VM. En deltävling återstår av säsongen.

3) Andreas Jonsson

Speedwayföraren är i en strålande form och är trea i VM med bara åtta poäng upp till andraplatsen inför lördagens tävling i Vojens, Danmark. Det är upplagt för en spännande kväll.

4) Sebastien Loeb

Hans WRC-duell med teamkollegan Sebastien Oger går nu vidare i Australien, fyra tävlingar återstår av säsongen och den regerande mästaren Loeb har 25 poängs försprång.

5) PG Andersson

Han och Emil Axelsson kör IRC som avgörs i Ungern den här helgen. Ett asfalltsrally där 29 ekipage är anmälda.

6) Marcus Ericsson

Svensken ligger mitt i mästerskapet och satsar på ett bra resultat i helgen. Han vill lämna avsluta säsongen med minst en placering på prispallen.

- Jag vill vara med i toppen i kvalet och i båda racen, säger han.

7) Michel Nykjaer

WTCC-föraren från Danmark är ny hos Chevrolet Motorsport, han är stallets tredje förare och ska hjälpa Rickard Rydell i kampen om STCC-titeln. Tävlingen på Knutstorp är säsongens näst sista.

8) Bruno Senna

Ayrtons systerson får köra resten av säsongen för Renault, i veckan presenterade teamet fyra nya stora sponsorer - två av dem från Brasilien och en av dem är Sennas privata sponsor.

9) Fernando Alonso

Hemmalopp för Ferrari på Monza och italienarna satsar på seger. De kommer med nya uppdateringar som ska få bilen att vara oövervinnerlig på söndag.

10) Nick Heidfeld

Det sägs att hans nästa station blir BMW och DTM 2011. Även Bruno Spengler sägs vara klar för nykomlingarna BMW. Mästerskapstvåan lämnar i så fall Mercedes till vintern.

Motorstopp

Colin McRae

Den store rallymästaren, hans son och två av familjens vänner omkom i en helikopterolycka den 15 september 2007. Nu har en undersökning fastslagit olycksorsaken - den före detta rallyvärldsmästaren flög för snabbt och på för låg höjd. När han slog mot träden så kunde han inte återfå kontrollen över helikoptern. En videokamera som fanns med ombord och filmade färden visar att McRae vid upprepade tillfällen flög för lågt och för fort.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1