Succétränaren lämnar skidlandslaget

SPORTBLADET

Ola Rawald till Kina

Stockholm (TT)

Ola Rawald, mannen bakom de tre svenska OS-gulden i sprint, lämnar det svenska skidlandslaget för att istället bli landslagstränare i Kina.

– Jag har arbetat i många år med det svenska landslaget och söker nya utmaningar. Jag tycker tiden är inne för att göra något annat. Jag tror det kommer att bli jättespännande att jobba i Kina, världens mest folktäta land, sade Rawald enligt ett pressmeddelande från organisationen Nordic Ways, som tillsammans med det kinesiska skidförbundet står bakom satsningen.

”Peken” redan i Kina

Ola Rawald är ledardoldisen som ledde och byggde upp det svenska sprintlandslaget. För fyra år sedan började han titta på vilka aktiva som skulle passa som sprintåkare, och när han nu lämnar landslaget så gör han det efter ha åstadkommit imponerande resultat:

Emelie Öhrstigs VM-guld, Anna Dahlberg/Lina Anderssons OS-guld, Björn Linds dubbla OS-guld och Thobias Fredrikssons två OS-medaljer är bara exempel på det.

I den kinesiska ledarstaben finns redan den före detta svenska förbundskaptenen Per-Erik ”Peken” Rönnerstrand, som är förbundskapten.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM