Rickardsson missar kvällens premiär

Foto: DANIEL NILSSON
MAGSJUK Tony Rickardsson kommer inte till start i kvällens elitseriepremiär i speedway.
SPORTBLADET

Speedwayvärldsmästaren Tony Rickardsson missar kvällens elitseriepremiär. Rickardsson har drabbats av maginfluensa och finns inte med när Masarna möter Västervik på bortaplan.

– Givetvis ett avbräck för oss, säger Masarnas lagledare Anders Fröjd till TT.

Kvällens premiär handlar mycket om skador. Borta är även norrmannen Rune Holta. VMS Elits förare blev påkörd i Polen i söndags och skadade ryggen. Holta hade den längsta sviten elitseriematcher av alla. Fram till i kväll hade Holta kört 78 raka elitseriematcher, en svit som nu alltså spricker. Holtas ersättare i kväll blir tidigare världsmästaren Jason Crump.

...med Pedersen kör i alla fall

Luxo Stars Andreas Jonsson hinner inte bli klar till i kväll då hans lag ska ta sig an Smederna på bortaplan. Inte heller Bajen Speedways Nicki Pedersen kör i kväll mot Piraterna.

Lagkaptenen i Västervik Bjarne Pedersen är mörbultad efter en krasch i England nyligen. Pedersen åkte med cykeln genom staketet, men Pedersen klarade sig undan frakturer och räknar med att kunna göra kvällens match mot Tony Rickardssons Masarna.

I Västervik har lagets polack Tomasz Gollob laddat upp med att närvara på en rättegång. Gollob har funnit med vid slutpläderingen i åtalet mot honom sedan han slagit Tomasz Bajerski på banan för ett och ett halvt år sedan. Gollob gick till attack på Bajerski efter att denne kört mycket tufft mot Jacek Gollob.

Wild card till Lindgren

20-åringen Fredrik Lindgren har tilldelats ett wild card till den svenska VM-deltävlingen i Eskilstuna den 20 maj. Masarnas förare har tidigare kört en VM-deltävling, den på Stockholms Stadion 2004. Då lyckades han inte kvala in till huvudtävlingen.

– Jag tycker Fredrik har alla förutsättningar att bli en världsförare, säger svenske förbundskaptenen Mats Olsson till TT.

Kvällens match mellan Indianerna och Rospiggarna är inställd.

Patrick Kipler

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway