Här skämmer divan ut sig

SPORTBLADET

Kovalchuks fula spel drabbade ryssarna igen – förlorade bronsmatchen

1 av 4 | Foto: whaaat? För andra matchen i rad saboterade den ryske superstjärnan Ilya Kovalchuk chanserna för sitt landslag.

Den nya ryska generationen – hyllad som det ryska landslagets framtid med sin snabbhet, påhittighet och skicklighet har visat ytterligare några egenskaper i OS:

Divalater, råhet och idioti.

Ryssland förlorade bronsmatchen mot Tjeckien med 3-0.

Spelet var inte helt olikt hur det såg ut i semifinalen mot Finland.

Och precis som då såg superstjärnan Ilya Kovalchuk egenhändigt till att Rysslands chanser till framgång minskade betydligt.

Lärde inte läxan

I semin mot Finland i går låg Ryssland under med 3-0 och tio minuter kvar när Kovalchuk drog på sig först två minuter för crosschecking och sedan ytterligare två för roughing. Där om inte förr tog Rysslands avancemang i OS-turneringen slut och finländarna tackade med att göra 4-0.

Ilya lärde sig tydligen inte läxan, för i dag var det dags igen.

I bronsmatchens andra period gjorde han en fullständigt vansinnig tackling på tjeckiske backen Pavel Kubina, som precis skulle vända upp från en situation vid sargen, när Kovalchuk kommer farande med armbågen högt.

Matchstraff

Svenske matchdomaren Thomas Andersson tvekade inte en millisekund. Utvisning. När Andersson såg att den helt utslagne Kubina dessutom låg och blödde på isen tvekade han inte att utdöma matchstraff.

Kovalchuk hade bara att packa sig därifrån. Kvar på isen stod en annan – något äldre – talang, Darius Kasparaitis, och gläfste på Andersson – resultatlöst.

Under femminutersutvisningen som följde passade Tjeckien på att utöka sin ledning till 2-0 genom Marek Zidlicky.

Mer dåligt humör

Sexton minuter in i sista perioden fick ryssarna ett mål bortdömt för hög klubba och återigen visade de dåligt humör. Pavel Datsyuk blir tvärilsk och kör rakt på Thomas Andersson och skallar honom på armbågen.

Två minuter personligt straff blev det för misconduct. Med åtta sekunder kvar lade Martin Straka 3-0 i öppet mål sedan Nabakov lämnat.

Bronset till Tjeckien, rättvist.

Robert Triches