Svår krasch i Moto GP

SPORTBLADET

Capirossi slogs medvetslös – flera förare inblandade

1 av 4 | Foto: Hondas Marco Melandri till vänster kraschar med Ducatis Loris Capirossi strax efter starten av Moto GP-tävlingen i Barcelona...

Loppet hade knappt börjat förrän olyckan var framme. Motorcyklar flög genom luften och när dammet lagt sig låg flera förare kvar.

Då trodde ingen att Sete Gibernau skulle resa sig igen.

Kraschen inträffade direkt efter starten av Barcelonas GP lopp på söndagen. Tre förare slungades omkull på banan efter att Sete Gibernau tappat kontrollen över sin mc och kolliderat med stallkamraten i Ducati, mästerskapsledaren Loris Capirossi.

Flera förare tvingades gira ut i gruset och i tumultet flög motorcyklar genom luften.

Gibernau, Marco Melandri and Loris Capirossi blev alla liggande på banan efteråt och fick föras till sjukhus.

Melandri ådrog sig hjärnskakning, en muskelskada i nacken och en skada på nyckelbenet. Capirossi förlorade medvetandet vid smällen och drabbades av inre blödningar i buken, enligt Reuters. Efter en stund återfick han dock medvetandet.

Men allra värst såg luftfärden ut för Gibernau. Många åskådare tvivlade på att han skulle överleva olyckan. Men som genom ingripande från änglavakt klarade han sig med ett brutet nyckelben och en lätt skada i huvudet, enligt Reuters.

Melandri och Capirossi flögs med ambulanshelikopter till sjukhus i Barcelona medan Gibernau vårdades på banans sjukvårdscenter.

Melandri var omtumlad men kunde ändå berätta:

– Jag fick ingen bra start men i inbromsningen innan kurvan visste jag att jag kommit förbi några förare. Efter det kommer jag inte ihåg någonting.

Tävlingen startades om efter en halvtimme utan Melandri, Capirossi och Gibernau. Den vanns till sist av Valentino Rossi.

Lars Nylander

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport