Nadal till semifinal

SPORTBLADET

– motståndaren bröt efter två set

Foto: SLUTET Novak Djokovic tvingades bryta matchen mot Rafael Nadal på grund av en ryggskada.

Det blev idel favoritsegrar i herrarnas kvartsfinaler i franska tennismästerskapen. Varken Rafael Nadal eller Ivan Ljubicic hade några problem med sina motståndare.

Därmed är de fyra högst seedade spelarna klara för semifinal – för första gången sedan 1985.

Den regerande mästaren Rafael Nadal behövde bara spela två set i sin kvartsfinal i franska öppna under onsdagen. Den 19-årige motståndaren, Novak Djokovic, tvingades bryta matchen i underläge 4–6, 4–6. Serben kämpade tappert men till slut sade ryggsmärtorna i från och Djokovic lämnade banan med tunga steg. För Nadal innebar segern hans 58:e raka på grus och spanjoren var givetvis nöjd med avancemanget.

– Jag har spelat många matcher, men jag känner mig bra och är väldigt glad. Jag är säker på att jag kommer vara i bra form på fredag.

Då ställs han mot den hårdservande kroaten Ivan Ljubicic som tog sig vidare till sin första semifinal i Grand Slam genom att enkelt besegra fransmannen Julien Benneteau med 6–2, 6–2, 6–3. Ljubicic stod för 13 serveess och få egna misstag vilket bärgade för den klara vinsten. I den andra semifinalen möts Roger Federer och David Nalbandian, vilket innebär att de fyra högst rankade inför turneringen tagit sig till semifinal. Något som inte hänt i franska mästerskapen sedan 1985.

TT-AFP

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis