Alla förutsättningar: Så går Sverige vidare i Nations League

avSportbladet.se

Foto: Nils Petter Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Andreas Granqvist under måndagens presskonferens.

Nu ska det avgöras.
I kväll väntar gruppfinal mellan Sverige och Ryssland i Nations League där det blågula laget måste vinna matcher för att avancera vidare i turneringen.
– Vi får vara beredda att gå ut och ta en riktig fajt i morgon, säger förbundskaptenen Janne Andersson inför matchen.

I kväll är det dags för Sverige att avsluta Nations League med gruppspelets sista match hemma mot Ryssland. Matchen på Friends Arena avslutar inte bara grupp B2, utan kommer även att avgöra vilket land som går vidare till playoff.

Då Turkiet spelat färdigt sina fyra matcher och ligger på enbart tre poäng står det mellan just Sverige och Ryssland för vilket lag som går vidare. För att förbundskaptenen Janne Andersson och hans spelare ska få jubla i kväll krävs dock en seger över det ryska laget. Vid seger väntar ytterligare matcher mot de andra tre gruppvinnarna i Nations Leagues B-division där en EM-biljett ska delas ut.

– Vi möter ett väldigt starkt lag som gick till kvartsfinal till VM. Vi får vara beredda att gå ut och ta en riktig fajt i morgon. Hur det påverkar en framtida laguttagning får ni se imorgon, sade Janne Andersson på presskonferensen under måndagen.

ARTIKELN HANDLAR OM