Tomas Berdych nästa att nobba OS

Foto: TT
SPORTBLADET

Stjärnorna fortsätter att nobba OS-tennisen.

För på lördagen meddelade Tomas Berdych att han nobbar OS – på grund av rädsla för zikaviruset.

– Eftersom jag har bildat familj nyligen, så är det av yttersta prioritet att minimera alla hälsorisker för mina närmaste, skriver Berdych på sitt twitterkonto.

Många stjärnor har redan meddelat att de inte kommer att delta i OS-tennisen.

Och under lördagen meddelade världsåttan på herrsidan Tomas Berdych att han inte kommer till OS – och det på grund av rädsla för zikaviruset.

– Det är på grund av zikaviruset som sprids i OS-landet", skrev Berdych på sitt twitterkonto,

Han vidareutvecklar:

– Eftersom jag har bildat familj nyligen, så är det av yttersta prioritet att minimera alla hälsorisker för mina närmaste.

Flera tunga återbud

Under fredagen hoppade både Wimbledon-finalisten på herrsidan, Milos Raonic, och världsfemman på damsidan, Simona Halep, av OS-turneringen i Rio.

Och det är av samma anledning som Berdych att det myggburna och fruktade zikaviruset som sprider sig i Brasilien.

– Det är med tungt hjärta som jag meddelar att jag inte kommer att spela i OS. Jag har fattat det här beslutet på grund av en rad hälsoorsaker, bland annat osäkerheten kring zikaviruset, skrev Raonic på sin Facebooksida.

Manar till lugn

Även John Isner och Dominic Thiem har nobbat turneringen sedan tidigare.

Efter fredagens dubbla OS-bojkott kände sig det internationella tennisförbundets ordförande, David Haggerty, tvungen att gå ut och mana till lugn.

– Medan vi förstår och respekterar oroligheten kring zikaviruset, så har IOK (den internationella olympiska kommittén) försäkrat oss om att alla tillgängliga säkerhetsåtgärder kommer att tas till för att minska risken för idrottare, domare och åskådare, säger Haggerty enligt AFP.

ARTIKELN HANDLAR OM

IOK

Brasilien

Tennis