NHL-säsongen 2015/2016

Avstängning kan öppna för Nylander?

Av: 

Christoffer Glader

SPORTBLADET

Toronto-centern får tre matchers straff

CALGARY. För några veckor sedan delade de omklädningsrum under all star-helgen.

Nu stängs Torontos Leo Komarov av tre matcher efter en ful armbågstackling på New York Rangers Ryan McDonagh.

En avstängning som kan öppna för William Nylander.

Tre nya poäng av ”Lill-Nyllet”.
Tre nya poäng av ”Lill-Nyllet”.

Det var i slutet av den första perioden under torsdagsmatchen i Madison Square Garden som Torontocentern Leo Komarov satte fart mot Ryan McDonagh i Torontos zon. Rangerskaptenen var inte alls beredd när Komarov i hög fart satte upp en armbåge i ansiktet på honom.

– Jag spelar fysiskt och sådana här saker händer. Det är hockey. Jag försöker inte skada någon, sa han till Sportsnet i går.

Missar tre matcher

McDonagh kunde inte spela mer i matchen och det är oklart hur länge han blir borta. Rangersförsvararen missade nyligen fyra matcher på grund av en hjärnskakning.

Armbågstacklingen granskades av NHL och i natt kom domen. Leo Komarov – som gjort 35 poäng den här säsongen – stängs av i tre matcher och får böta 400 000 kr.  

– Jag är ledsen för mina lagkamrater, jag har svikit dem och jag är verkligen ledsen för Ryan också, säger Komarov enligt Toronto Star. 

Kan öppna för Nylander

Komarovs avstängning skulle kunna öppna för att William Nylander äntligen får chansen att visa upp sig i Toronto Maple Leafs och NHL. Det spekuleras i att han kan komma att kallas upp från Toronto Marlies i AHL.

Nylander missade 16 matcher efter skadan i han ådrog sig under JVM, men har gjort 40 poäng på 32 matcher den här säsongen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL-säsongen 2015/2016

Toronto Maple Leafs

William Nylander

New York Rangers