Här är bilderna som upprör förbundet

Uppdaterad 2016-11-06 | Publicerad 2016-11-05

Jennie Johansson och Michelle Coleman ska ha lagt upp bilder på Instagram – och retuscherat bort en av landslagets storsponsorers logga.

Bland annat handlar det om en tävlingsbild med Coleman och Sarah Sjöström.

– Vi har bett dem att ta bort bilderna, säger sportchefen Henrik Forsberg.

Bråket mellan simförbundet och VM-medaljörerna Michelle Coleman och Jennie Johansson ska till stor del handla om sponsorer.

Enligt förbundet har två stora incidenter inträffat.

Det ska ha börjat med övertäckta loggor på prispallen vid EM i Berlin 2014 och en skriftlig varning och ändå fortsatt, bland annat med retuscherade Instagram-bilder där loggor tagits bort.

– För landslaget är det viktigt att våra samarbetspartners exponeras. Att dölja sponsorloggor vid tävling är ett stort brott mot spelreglerna, säger sportchefen Henrik Forsberg.

Tagit bort loggor

Han menar att simmarna inte lyssnat till de tillsägningar de fått och på Michelle Colemans Instagram ligger just nu två bilder uppe som bryter mot förbundets spelregler.

– Vi tyckte att det var jätteallvarligt. Både jag och Ulrika (Sandmark, förbundskapten) hade samtal med dem, men de valde att inte göra något åt det, säger Forsberg.

På en av bilderna som Sportbladet väljer att visa är en logga borttagen från baddräkten och på en annan har Coleman valt att retuschera bort inte bara loggan på sin egen baddräkt – utan också på Sarah Sjöströms.

– Vi tvingar inte våra landslagsaktiva att lägga upp bilder på Instagram, men gör man det kan man inte välja att ta bort loggor. Absolut inte på andra landslagskollegor, säger sportchefen Henrik Forsberg.

Kommenterar inte än

Michelle Coleman och Jennie Johansson har lagt ut varsin likadan bild på Instagram under dagen, Bilden, som är tagen på båda i OS-kläder, har de kommenterat med ett blått och ett gult hjärta. I övrigt har de inte velat kommentera dagens presskonferens på SM än.

"Vi ska dela med oss av vår sida", skriver Michelle Coleman i ett sms till DN.

Instagram-postInstagram-post

Följ ämnen i artikeln