Sveriges skräck: ”Blev slagsmål”

SPORTBLADET

Mexiko ska utklassas – men vårdslösa spelet oroar

Foto: ”Måste hålla koncentrationen” Så här kan det se ut när Mexiko spelar försvar. Isabelle Gulldén & Co vet vad som väntar.

astrachan. Sverige kommer att utklassa Mexiko i kväll.

Nu fruktar man bara skador mot de ibland vårdslösa mexikanskorna.

– Man vet aldrig när de drar i någons arm, säger förbundskapten Helle Thomsen.

I dag inleder handbollsdamerna sitt OS-kval mot Mexiko.

Detta Mexiko kan vara det sämsta laget som någonsin kvalat till ett OS.

Man har aldrig lyckats kvala in till ett VM och då ska man veta att det är rätt många blåbärsnationer från den delen av handbollsvärlden som varit med i VM genom åren.

I fjol slutade Mexiko åtta i det panamerikanska mästerskapet bakom länder som Grönland och Paraguay. Tvåa där var Kuba, som Sverige slog med 49–25 i VM senast.

Mexiko ska inte ställa till med några problem alls på resultattavlan.

Man fruktar snarare skador inför de två avgörande matcherna mot Polen och Ryssland.

För mexikanskorna kan spela både opolerat och vårdslöst.

Såg slagsmål på video

– Jag har sett en match med dem. Deras försvarsspel är helt vilt. Man vet aldrig när de drar i någons arm, säger Helle Thomsen.

Sabina Jacobsen är en av få spelare som sett Mexiko spela på video.

– Det är rätt mycket sådant. I den matchen blev det slagsmål också. Blir det för mycket sånt får vi uppmärksamma domarna om det hela tiden, säger hon.

100, inte 70 procent

Men det kommer inte lagkaptenen kunna göra för sent i går kom beskedet att hon vilar mot Mexiko för att sedan skrivas in i truppen till matchen mot Polen.

Isabelle Gulldén betonar fokus för att undvika skador.

– Det gäller att inte tveka i situationerna. Går du bara in 70 procent i dem är risken att det händer. Det viktigaste är att hålla koncentrationen oavsett vad det står på tavlan.

Men det kan bli viktigt att ha gjort många mål mot Mexiko. Om både Sverige och Polen skulle förlora mot Ryssland samt spela oavgjort när de möts i morgon, blir det en ren målskillnadsaffär i kampen om den andra OS-platsen.

– Fokus är att vinna matchen och inte åka på några skador. Vi kommer inte jaga mål utan ska gå runt på många spelare och spara krafterna, säger Thomsen.

* 17.30: Sverige-Mexiko, TV3

ARTIKELN HANDLAR OM