Tyson: ”Gud kom för att hämta sin mästare”

SPORTBLADET

Hyllas världen över

1 av 6

Muhammad Ali har dött, 74 år gammal.

Nu hyllas boxningslegendaren världen över.

"God came for his champion. So long great one", skriver den förre världsmästaren Mike Tyson på Instagram.

De senaste dygnen hade Muhammad Alis hälsotillstånd drastiskt försämrats vilket har lett till att han vårdats akut på sjukhus i Phoenix med andningssvårigheter.

Och natten till lördagen, svensk tid, kom beskedet från boxningslegendarens familjs talesperson: "The Champ" hade avlidit.

Nu hyllas Ali, som försvarade sitt världsmästarbälte hela 19 gånger, av en hel idrottsvärld.

"Förlorat en legendar"

En som stämmer in i kören är boxaren Floyd Mayweather som varit världsmästare i fem olika viktklaser.

– Det finns inga ord för vad Muhammad Ali har gjort för boxningen som idrott. Han är en av de boxare som banade vägen för att jag ska kunna vara där jag är i dag, sade Mayweather som varit världsmästare i fem olika viktklasser till ESPN, enligt TT.

– Vi har förlorat en legendar, en hjälte och en stor man.

"En pionjär"

Även utanför boxningsvärlden strömmar hyllningarna in till "den störste".

Basketstjärnan LeBron James, som spelar final i NBA med sitt Cleveland mot Golden State säger så här om Alis bortgång till ESPN:

– Anledningen till att han är världens största är inte för vad han gjorde i ringen, vilket i sig var otroligt. Det var vad han gjorde utanför boxningsringen, vad han trodde på och vad han stod för. Han är en del i varför afro-amerikaner kan göra det vi gör inom sport i dag. Vi är fria och har tillgång till vad vi vill. Muhammad Ali var definitivt en pionjär där.

Mike Tyson är en annan som delar med sig av sina intryck via sitt Instagram-konto. Där har den förre världsmästaren i tungvikt publicerat en bild på sig själv tillsammans med Ali.

Till bilden skriver han: "God came for his champion. So long great one" (Gud kom för att hämta sin mästare. Adjö den störste).

Foreman berättar

Muhammad Ali var en fighter och profil både i boxningsringen och utanför.

– Ali är en av de största människorna jag träffat. Att bara benämna honom som boxare vore orättvist, kommenterade George Foreman, motståndare i det klassiska mötet "Rumble in the Jungle" enligt Reuters.

– När mästare vinner rider de på människors axlar. När Ali vann så red vi på hans axlar, förklarade pastorn och politikern Jesse Jackson Alis betydelse på Twitter.

ARTIKELN HANDLAR OM