Fansen kan ge Felix Rosenqvist extra fart

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Förarna med flest röster får en extra boost i VM-premiären

Det är lite mer än en vecka kvar till VM-premiären.

Men redan nu kan du ge Felix Rosenqvist en extra skjuts.

I Formula E kan fansen ge sin favoritförare en extra boost.

Nästa vecka startar VM för elbilar i Hongkong, men fram till på söndag kan alla fansen rösta på sina favoritförare. För att svenske Felix Rosenqvist ska få en extra skjuts kan hans fans rösta online, via instagram eller twitter - en gång varje dag.

De tre förare som får flest röster får en extra boost att använda under deltävlingen i Hongkong, det ger dem en kortare sekvens med ökad effekt vilket ska underlätta vid omkörningar.

– Hela serien är väldigt annorlunda, säger Felix Rosenqvist som är förste svenske förare i serien.

– Det handlar om specialbyggda stadsbanor i några av världens största metropoler. Det är väldigt annorlunda eftersom man byter bil och så, det handlar mycket om att spara den energin du har. Jag som kör tänker inte alls på att det är en elbil.

Meriterade motståndare

Med i serien finns flera före detta F1-förare. Rosenqvist är teamkollega med tyske Nick Heidfeld som under elva säsonger körde 183 F-lopp. I serien finns också förare som Jean- Eric Vergne, Sebastien Buemi, Nico Prost, Nelson Piquet och WTCC-dominanten Jose Maria Lopez.

– De är ett sjukt bra startfält, säger Felix Rosenqvist.

– Jag ser verkligen fram emot det.

Mästerskapet startar i Hongkong den 9 oktober och det handlar om tolv tävlingshelger på fem kontinetner. Finalen avgörs i New York den 30 juni 2017.

Publicerad:

LÄS VIDARE