Skänker två miljoner dollar

SPORTBLADET

Michael Jordan har tröttnat på våldet i USA.

Nu skänker han två miljoner dollar för att hjälpa upprätthållandet av lagen.

”Jag är ledsen och frustrerad”, skriver Michael Jordan i ett pressmeddelande.

Flera polisskjutningar har den senaste tiden ägt rum i USA, där polis skjutit ihjäl afroamerikanska män och vice versa. Många starka reaktioner har kommit till följd av händelserna, däribland protester. Nu väljer även basketlegendaren Michael Jordan att ta ställning.

”Jag är ledsen och frustrerad över den delande retoriken och rasspänningar som verkar ha blivit värre den senaste tiden. Jag vet att det här landet är bättre än så, och jag kan inte längre vara tyst”, skriver Michael Jordan i ett pressmeddelande.

"Största möjliga respekt"

Basketlegendaren förlorade sin pappa på grund av våld, och i pressmeddelandet uttrycker han sorg över vad de anhöriga måste gå igenom.

Han berättar även om den tacksamhet han känner mot de som upprätthåller lagen, efter att i många år använt sig av dem för att skydda sig och sin familj.

”Jag har största möjliga respekt för deras (polisens) uppoffringar och tjänster. Men jag har också insett att många färgade personer inte har samma erfarenheter som jag har”, skriver basketlegenden.

Skänker två miljoner dollar

För att hjälpa till att motarbeta våldet väljer nu Jordan att skänka två miljoner dollar, till två olika organisationer. ”Institute for Community-Police Relations”, som jobbar med polisens och medborgarnas relation till varandra, och ”The NAACP Legal Defense Fund” som arbetar med afroamerikaners rättigheter.

”Jag vet att de här bidragen inte kan lösa problemet, men jag hoppas att de här resurserna kan hjälpa organisationerna att göra en positiv förändring”, skriver Michael Jordan.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA

NAACP

Basket

NBA