Omstart: Ta ut din allsvenska drömelva

SPORTBLADET

Få Plus Premium på köpet Sportbladets Per Bohman tar ut sin drömelva

Flera tusen lag har redan anmält sig.

Det är dags för dig också att ta ut ett höstlag i Sportbladet Managers allsvenska spel.

Här är mitt gäng!

Anmälan, priser, regler:
http://manager.aftonbladet.se/se/allsvenskan-manager-fall-2016

Nu kommer ytterligare ett roligt Sportbladet Manager-spel för dig som är medlem i Plus Premium. Flera tusen läsare har redan anmält sig och tagit ut sin drömelva av de allsvenska spelarna – hoppa på tåget du också.

Spelet avgörs från den 9 juli till den 7 november under totalt 18 allsvenska omgångar. Du får – precis som vanligt i de här sammanhangen – poäng utifrån hur bra dina spelare presterar i verkligheten.

Visa dina kompisar vem som har bäst koll på allsvenskans okända talanger och störst fingertoppskänsla i sina laguttagningar.

Få ett gratislag till alla våra managerspel med Plus Premium.

Anmälan, priser, regler:
http://manager.aftonbladet.se/se/allsvenskan-manager-fall-2016

Här är mitt lag.

Formation:
3-4-3

Målvakt:
Johan Wiland, Malmö FF.
Kommentar:
Svindyr, såklart. Det stressar dock inte upp mig nämnvärt: målvaktsposten är värd att lägga lite extra kosing på. Wiland blir dessutom min kapten, och får därmed dubbelt så många poäng varje omgång.

Försvarare:
Haitam Aleesami, IFK Göteborg
Kari Arnason, Malmö FF
Mattias Bjärsmyr, IFK Göteborg
Kommentar:
Var alldeles för yvig i min laguttagning under våren, och satsade på frejdiga ytterbackar från mediokra mittenlag. Har lärt mig en läxa och blivit en storlagsfundamentalist vad gäller de defensiva uttagningarna. Det här är trygga pjäser som högst sannolikt kommer spela hem fina, stabila poäng varje match.

Mittfältare:
Måns Söderqvist, Kalmar FF
Magnus Eriksson, Djurgården
Niklas Bärkroth, IFK Norrköping
Anders Christiansen, Malmö FF
Kommentar:
Jag erkänner: mittfältet är fullt av chansningar. Jag hoppas att Måns Söderqvist hittar hem i Kalmar FF. Magnus Eriksson är uppsatt som mittfältare, men får sannolikt en hel del speltid i anfallet. Niklas Bärkroth är skadefri och bör växla upp efter en trög vårsäsong. Anders Christiansen är väl den enda spelaren som garanterar poäng – men man måste våga spela högt.

Anfallare:
Alex, Hammarby
Alexander Isak, AIK
Vidar Kjartansson, Malmö FF
Kommentar:
Alex är halvbillig, och står för ett (relativt) stabilt målskytte. Det är givetvis osäkert om unge Alexander Isak kan prestera över en hel säsong, men jag chansar på det. Tanken är dock att Vidar Kjartansson ensam ska skicka in – minst – 10 mål under hösten. Lös det nu, "Örnen"!

Anmälan, priser, regler:
http://manager.aftonbladet.se/se/allsvenskan-manager-fall-2016

ARTIKELN HANDLAR OM