Murray nära chockförlust

SPORTBLADET

OS-mästaren förlorade åtta game i följd

Foto: Murray.

RIO DE JANEIRO. Han bar den brittiska fanan högt under OS-invigningen, men det var annorlunda på tennisbanan.

Andy Murray var riktigt illa ute mot Fabio Fognini, men lyckades vända ett 0–3-underläge i skiljeset.

– Jag vann inte ett game på 45–50 minuter. Det händer inte så ofta, säger den regerande mästaren.

Novak Djokovic, den överlägsne världsettan, förlorade sensationellt öppningsmatchen mot Juan Martin del Potro. Under torsdagen var en annan förhandsfavorit ytterst nära att bli hemskickad, men Andy Murray lyckades vända matchen mot italienaren Fabio Fognini.

Problem med vindarna

Den skotske världstvåan tappade spelet helt efter första set. Fognini lekte hem andra set, breakade Murray direkt i tredje, skaffade sig en 3–0-ledning och hade en serie breakbollar till 4–0.

Då, efter att ha förlorat åtta raka game, vaknade Andy Murray.

– Jag vet inte vad som hände. Jag vann inte ett game på 45–50 minuter, men sedan började jag ta tillvara på gamebollarna. Förhållandena gjorde det väldigt, väldigt svårspelat, säger Murray, som hade uppenbara problem med kastvindarna på centrecourten i Rios olympiska tenniscenter.

”Ingen snygg match”

Matchen slutade 6–1, 2–6, 6-3 och Murray får nu möta amerikanen Steve Johnson i sin kvartsfinal.

– Nu får jag möjligheten att göra en bättre match i morgon, för det här var ingen snygg match. Jag är glad att jag vann och tog mig vidare, säger Andy Murray.

Nadal imponerar

Av toppspelarna är Rafael Nadal den spelare som har imponerat mest. Den skadedrabbade spanjoren, som gör sin första tävling sedan han drog sig ur Franska öppna, har tagit sig till kvarten utan setförlust.

Under torsdagen besegrade han fransmannen Gilles Simon med 7–6, 6–3.

– Jag är väldigt nöjd. Att jag skulle vara i den här positionen kunde jag inte föreställa mig för några dagar sedan, säger Nadal.

Även del Potro är klar för kvartsfinal efter att ha vunnit tre raka tresetare, den här gången mot USA-födde japanen Taro Daniel.

ARTIKELN HANDLAR OM