Storstjärnan: ”Jag börjar bli gammal...”

SPORTBLADET

Han har tagit Södertälje Kings till fyra raka guld och blivit MVP vid två tillfällen.

Toni Bizaca är basketligans största stjärna när spelarna får rösta – något som förvånar huvudpersonen själv.

– Jag är väldigt överraskad, jag börjar ju bli gammal, säger 33-åringen.

Precis som förra året frågade Sportbladet alla spelare i basketligan herr vem de tycker är ligans största stjärna. 45 personer svarade och i år petar Södertälje Kings Toni Bizaca ner Norrköpings Joakim Kjellbom från tronen.

– Jag är väldigt smickrad och väldigt ärad, det finns så många bra spelare. Jag är väldigt överraskad, men det är snällt av dem.

”Använda huvudet”

Varför är du överraskad?

– Jag vet inte, vi har inte startat än och jag börjar bli gammal. Du blir äldre varje år och det finns alltid de som är yngre, snabbare och starkare. Men vi äldre försöker använda vårt huvud lite mer när man blir långsammare.

Bizaca, som har varit med och vunnit Södertälje Kings fyra raka guld och utsetts till MVP vid två tillfällen, snittade nästan 17 poäng och 5 returer förra säsongen.

”Hade röstat på dem”

Forwarden fick 27,3 procent av rösterna och vinner därmed före Joakim Kjellbom och BC Luleås Adam Rönnqvist med 11,4 procent av rösterna.

– Det finns några riktigt bra spelare i ligan. Kjellbom och Thomas Massamba är de som kommer upp först i mitt huvud. Kjellbom gör ett så bra jobb i Norrköping och Massamba har gjort det bra i Europa så jag hade röstat på någon av dem.

Varför tror du att du har fått flest röster?

– Kanske för att vårt lag har blivit mästare fyra år i rad. Men det är hela laget som gör det, man kan välja fler än mig från vårt lag de senaste året som kan få den utmärkelsen.

Känner du någon press nu när du utsetts till ligans största stjärna?

– Säsongen har inte ens börjat än och alla börjar på noll. Vi får se i slutet av säsongen.

Bizacas Södertälje är även storfavorit att ta hem SM-guldet. 40 procent av spelarna tror att de regerande mästarna tar hem femte raka titeln.