Klart: Går titelmatch mot supernorskan

avErik Karlsson, Felix Pettersson

SPORTBLADET

Samtliga bälten står på spel

Nu är det klart.

Klara Svensson får chansen att utmana obesegrade Cecilia Brækhus om alla fyra mästarbälten, WBA, WBC, WBO och IBF.

– Sjukt stort, större än så här blir det inte, säger Svensson till Sportbladet.

Förhandlingar pågår fortfarande om när och var matchen ska äga rum, troligen i Bergen i februari eller mars, men nu är det klart att Klara Svensson får sin drömmatch mot obesegrade norskan Cecilia Brækhus.

När Sportbladet når Klara Svensson står hon i gymmet redo för ännu ett styrkepass och hon är givetvis nöjd med att supermatchen är klar.

– Det känns fantastiskt. Det är matchen jag har väntat på. Sjukt stort, större än så här blir det inte, säger Svensson.

”Tror på min förmåga”

Vad betyder matchen för dig?

– Det här ett mål jag har haft väldigt länge. Sen har det inte varit aktuellt tidigare eftersom vi varit i olika viktklasser, men jag har haft den i bakhuvudet, att det skulle vara det största. Nu känner jag att jag är mognadsmässigt redo för det här, hon är obesegrad i tio år och är bäst rankad i världen kilo för kilo.

Ja, fyra mästarbälten och bäst i världen som du säger, hur ser du på dina chanser?

– Jag tror på min förmåga, annars vore det märkligt att gå upp i matchen. Det är perfekt, det kan inte bli bättre tajmingmässigt. Jag har aldrig känt mig så här bra.

Cecilia Brækhus sätter alla sina fyra bälten, WBA, WBC, WBO och IBF, på spel och har varit mycket självsäker. När hon hörde Klara Svensson prata om sina chanser att utmana Brækhus efter norskans förra match svarade hon med – ett tio sekunder långt skratt.

Klara Svensson vidhåller dock att det finns luckor i Brækhus boxning att utnyttja.

”Det finns luckor att utnyttja”

– Absolut finns det luckor att utnyttja. Jag var på plats och såg hennes förra match och det var imponerade hur hon avslutade (Anne Sophie) Mathis, men jag har en plan...

Kan du utveckla?

– Vi kommer båda från en lång amatörkarriär och är bra skolade tekniskt och jag tror inte hon har mött någon med en liknande bakgrund och nu har jag chansen att bygga på än mer muskler och fysik.

Inför matchen mot Mikaela Laurén var det mycket ordkrig, hur tror du uppladdningen blir den här gången?

– Jag är inte en sådan som strategiskt planerar mentala pyskningar och trashtalk, det ska komma i stunden. Men jag tror inte hon kör samma stuk som Laurén. Är man mästare i fyra organisationer påverkas man inte av det, det är i ringen det avgörs, säger hon.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se