Ekblom vann första STCC-finalen

avHenrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

"Så j-a kul att äntligen få vinna med den här bilen"

KARLSKOGA. Däcken höll på att ge upp, men Fredrik Ekblom tog en historisk seger i den första STCC-finalen i Karlskoga.

– Så jävla kul att äntligen få vinna en tävling med den här bilen. Ett misstag på slutet så hade jag tappat det, så jag var orolig för däcken, säger han.

Han har vunnit STCC-cupen tre gånger, senast 2007, men med den nya bilen så har han ständigt legat en halv sekund efter. Men nu verkar han ha hittat formen. Snabbast i kvalet i morse, och i dagens första final kunde ingen göra något åt Fredrik Ekblom. Han stack iväg direkt på de två första varven och släppte sen aldrig greppet.

”Var orolig”

– Vi har gjort ett bra jobb, men samtidigt var jag orolig. Däcken blev allt sämre, men det var så tajt att jag inte kunde vila dem. Ett misstag, och Robert Dahlgren hade varit ikapp, säger en överlycklig Ekblom.

Mindre nöjd var Thed Björk. Efter en trög start på säsongen var han i extremt behov av poäng. För första gången i år hängde han med bra, och lyckades på 12:e varvet smita förbi Tommy Rustad och nå tredjeplatsen. Men i kurvan efter tryckte Rustad tillbaka, och Björk åkte ut i sanddynerna och blev stående. Loppet, och hoppet om en ny STCC-titel (?) var över, samtidigt som Rustad hamnade utanför topp åtta efter att han fått 30 sekunders tidstillägg för incidenten.

Andra finalen startar halv fyra.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

STCC