Johan Karlsson är kungen av SM

SPORTBLADET

Vann Short Handed-titeln och till final i Main Event

Johan Karlsson från Smedjebacken är på god väg att bli den mest framgångsrika spelaren i Online-SM.

Under måndagen säkrade han SM-titeln i Short Handed och i kväll är han en av de tio som gör upp om titeln i SM Main Event.

– Allt kan hända, säger han.

Foto: Johan Karlsson

22-årige pokerproffset Johan Karlsson från Smedjebacken i Dalarna tog sin första SM-titel någonsin under måndagen när han säkrade guldet i Short Handed Texas Hold’em och belönades med dryga 56 000 kronor.

– Det gick bra från start till mål och jag låg i princip topp tre under hela tävlingen. Jag har livnärt mig på pokern sedan 2006 men jag har ingen SM-titel sedan tidigare, så detta är jäkligt kul, säger Johan Karlsson

"In i rullen"

Men eftersom han har ett professionellt förhållande till pokern tar han vinsten med ro.

– Jag ska inte göra något speciellt med pengarna. Dom går in i rullen så att säga, säger Johan Karlsson.

Men SM-titeln i Short Handed är inte allt som Johan Karlsson mäktade med under tisdagen. "JohanSmb" är även en av nio spelare som tagit sig vidare till finalbordet i Main Event där vinnaren får motsvarande 250 000 kronor. Johan Karlsson ligger dock sist i den sammanställningen.

– Dessvärre förlorade jag två tredjedelar av stacken och det kommer bli tufft. Men allt kan hända, säger Johan Karlsson.

Idol-Ola taggad för SM

I måndagens Short Handed-event deltog även artisten Ola Svensson. Han slutade på en 26:e plats men var nöjd ändå och han vill ställa upp i SM nästa år igen.

– Det gick väldigt bra i början. Jag vann lite småpotter här och där och plötsligt hade jag dubblat stacken och var uppe på 26 000. Men sedan tog det stopp och jag dalade. Tillsist slutade jag på en 26:e plats och är ganska nöjd med det. Dock skulle hade det inte suttit fel att hamna i topp 20. Hur som helst var detta sjukt kul och jag vill köra nästa år igen, säger Ola Svensson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker