Patrik Sandell hoppas på pallplats i helgen

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Tabellfemman jagar nya VM-poäng i Tyskland

Foto: Skoda
”Vi hade ett bra asfalttest i Österrike förra veckan som vi har nytta av nu i Tyskland”, säger Patrik Sandell.

Asfalt är inte riktigt Patrik Sandells underlag. Och målet att vinna i Tyskland är nedskruvat – i helgen är det en pallplats som gäller.

Foto: Skoda
Sandell testar inför rally Tyskland.

Patrik Sandell och kartläsaren Emil Axelsson är femma i SWRC-klassen. Helgens VM-deltävling i Tyskland blir ännu en tuff utmaning i att försöka knycka poäng av Martin Prokop, Xavi Pons och P-G Andersson.

Pallen är målet

– När vi pratar grus så siktar vi alltid på att vinna. Men på asfalt är det pallen som gäller. Och varje kliv uppåt är sen en bonus, säger Patrik Sandell i ett pressmeddelande.

Sandell och Axelsson är som bäst i gång med att rekognosera och skriva noter. På tisdag och onsdag har man provkört sträckorna och på torsdag är det dags för shakedown. Det här bli andra gången som Skodaduon kör i Tyskland.

– Just nu regnar det riktigt mycket här, men det ska tydligen bli bättre väder framåt helgen. Det är alltid svårt att skriva noterna när man inte vet hur vädret blir, särskilt på asfalt. Man måste anteckan alla ställen där det eventuellt kan vara blött. På öppna fält kan det torka upp på några timmar, men i skogspartier kan det vara blött i dagar efter ett regn, förklarar Sandell.

Fått hjälp av teamchefen

Tidigare har Skodaföraren varit och testat asfaltkörning i Österrike.

– Det funkade jättebra och jag fick en otroligt bra känsla för bilen. Vår teamchef Raimund Baumschlager har dessutom väldigt mycket erfarenhet av Skodan på asfalt, så han har gett mig mycket värdefull kunskap som vi har nytta av nu i Tyskland, säger Patrik Sandell.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally