Skarpnord får böta 100 000 kronor

SPORTBLADET

Norska golfaren bötfälls när hon inte försvarar sina segrar från förra året

Foto: Marianne Skarpnord jublar efter segern på Europatouren förra året. I år spelar hon på LPGA-touren och får böta 100 000 kronor när hon inte försvarar sin titel.

Den norska golfaren Marianne Skarpnord gör sin första säsong på LPGA-touren. Men eftersom hon inte kommer att försvara sina två segrar på damernas europatour från i fjol tvingas hon böta.

Och det är ingen liten summa – det handlar om 100 000 kronor.

Förra året spelade Marianne Skarpnord på Ladies European Tour där hon vann två tävlingar, Deutsche Bank Ladies Swiss Open och Carta Si Ladies Italian Open. I år har hon tagit steget över till LPGA-touren och kommer alltså inte att försvara sina segrar på Europatouren. Det medför att hon ar fått en bot på nästan 100 000 kronor.

– Touren vet verkligen hur de ska ta vara på sina spelare, säger Skarpnord ironiskt till webbplatsen golfaren.no.

Bötesbeloppet har höjts

Enligt reglerna så får titelförsvararen böta om hon inte ställer upp, en regel som Marianne Skarpnord är väl medveten om. Det hon har invändningar emot är den höga summan.

– I fjol fick man böta 3 000 euro, i år har de höjt summan till 10 000 euro, säger hon.

Förutom den svidande böteslappen har Skarpnord inlett säsongen med godkänt betyg. Efter fyra starter på LPGA-touren har hon tagit en 27:e plats som bäst, trots att hon missat cutten två gånger.

– Det har ändå varit en positiv upplevelse så här långt, säger norskan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf