Motorsport

Annas motorlista 18/12

Av: 

Anna Andersson

Foto: LARS HEDELIN

SPORTBLADET

POLE POSITION

1) Kimi Räikkönen

Den förre F1-mästaren har ännu inte bestämt sig för vad han ska göra 2011. Citroën vill behålla honom i WRC, men det pratas nu om att fransmännen inte har rätt budget och att det i stället blir Ford - och där finns en deal att han även ska få köra i NASCAR.

2) Paris Hilton

Vad gör hon här? Jo, hon ska satsa på MC och det egna teamet ”SuperMartxé VIP by Paris Hilton”i 125 cc. Satsningen ska presenteras i dag och cyklarna ska troligen köras av Sergio Gadea och Maverick Viñales.

3) Luca di Montezemolo

Har sett till att vi har pratat F1 i veckan. Ferraris president fortsätter att arbeta för tre bilar och han hade helst velat se ett amerikanskt team köra den tredje Ferrarin. Hans förslag är Ganassi eller Penske. Sedan vill han släppa på testförbudet.

4) Thomas Berglund

Det stora svenska hoppet inför Dakar som startar den 1 januari. Med en ny cykel satsar han på en topp tioplacering. Även Annie Seel och Ronnie Bodinger kör i MC-tävlingen.

5) Stéphane Peterhansel

Är BMWs stora stjärna inför Dakar och tyskarna gör en större satsning än någonsin tidigare. De har sju bilar, varav en är en MINI. Den ska Guerlain Chicherit köra och de första testerna var positiva.

6) Peter Sauber

Hans team är först med att presentera sin bil, i alla fall just nu. Den sista januari ska Sauber visa nästa års bil, dagen efter följer Toro Rosso och troligen Mercedes.

7) Bernie Ecclestone

Han har köpt polaren Flavio Briatores andelar i fotbollslaget Queens Park Rangers.

– Nu äger jag väl ungefär 62 procent, säger Ecclestone till Daily Star.

8) Nico Hülkenberg

Är utan F1-kontrakt men enligt Auto, motor und sports årliga undersökning är han den förare som är bäst på att hålla sig på banan. Han har gjort minst misstag - flest har Suabers Kamui Kobayashi gjort.

9) Randy de Puniet

MotoGP-föraren hade tänkt operera bort skruvarna i benet efter sommarens benbrott nu i vinter, men han skjuter upp den operationen till nästa vinter.

10) Scott Speed

Amerikanen fick sparken i från Red Bulls NASCARteam och har stämt dem. Det handlar om ungefär 50 miljoner kronor. Speed var hos Red Bull i åtta år och enligt Speed gällde kontraktet till 2013.

MOTORSTOPP

Thed Björk

Hans STCC-säsong var tung och nu vill teamchefen Janne ”Flash” Nilsson att han ska fokusera. Annars får Björk se sig om efter ett annat jobb:

– Han har haft hjärnan på andra saker och teamet har ibland kommit i andra, tredje eller fjärde hand, säger Nilsson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Anna Andersson