Blåsta på segern – trots drömmål

avPatrik Brenning

Nede zorrade in årets straffmål

Helsingborg skakade storfavoriten Warberg och tvingade fram ett straffavgörande.

Där gjorde Alexander Nede kanske årets snyggaste mål i innebandyslutspelet.

Men Magnus Svensson tog hand om hjälterollen igen och blåste FCH på segern.

Helsingborg är kraftigt nederlagstippade i matchserien mot Warberg och förlorade lagens första möte på bortaplan med 4-8 efter fem mål av backen Kimmo Eskelinen. Men hemma i Idrottens hus var FCH på väg mot en rejäl skräll när de pressade Warberg till en straffläggning.

Gjorde mål bakom ryggen

Väl där visade Alexander Nede upp sitt straffregister. 28-åringen vände ryggen mot målvakten Peter Sjögren, lade upp bollen på bladet och drog sedan in straffen i nättaket bakom sin egen rygg.

Men det skulle inte bli något firande för Nede. Magnus Svensson blåste Warberg på segern när han satte den avgörande straffen och utökade lagets ledning till 2-0 i matchserien.

Var uträknade

Målet satte punkt för en fantastisk vändning av Warberg som var uträknade i mitten av den sista perioden efter att Linus Nordgrens 6-3 för FCH. Men med sex minuter kvar vaknade fjolårsfinalisten och det var Kimmo Eskelinen som gjorde det igen.

Eskelinen assisterade först till Johan Anderssons första reducering, stod sedan själv för den andra med mindre än två minuter kvar och kvitterade med åtta (!) sekunder kvar av matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy