”Målet är att vara före Jernberg och ta guldet”

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Stig-Olov Walfridson är två poäng efter – men tänker försvara SM-titeln

Foto: Backmans Foto
Stig-Olov Walfridson, här före Michael Jernberg, hoppas klå Jernberg och ta en ny SM-titel.

På lördag är det dags för finalracet i årets rallycross-SM.

Stig-Olov Walfridson ska försöka försvara sin titel, men det lär bli en hård fajt med Michael Jernberg som leder SM inför finalbataljen.

Foto: Backmans Foto
Stig-Olov Walfridson är två poäng efter ledande Michael Jernberg i SM.

På lördag körs den fjärde och sista tävlingen i rallycross-SM. Michael Jernberg toppar tabellen inför finalmötet i Strängnäs, men Stig-Olov Walfridson har inte gett upp kampen om SM-guldet. Det skiljer bara två poäng mellan dem båda och det är långt i från avgjort.

– Målsättningen är att försvara SM-guldet. Jag får se till att hålla mig före Michael bara, säger Stig-Olov Walfridson i ett pressmeddelande.

Het duell väntar

SM-finalen för division 1-klassen körs i samband med Rallycross Norden. 15 förare ställer upp och sju av dem är med och slåss om SM-poängen.

I SM handlar det främst om Michael Jernberg och Stig-Olov Walfridson, medan Sverre Isachsen är en het segerkandidat i Rallycross Norden.

Jernberg är sugen på att ta en dubbel, SM-guld och den stora prischecken på 100 000 kronor som väntar segraren i Rallycross Norden.

– Det skulle vara lite plåster på såren för den misslyckade EM-tävlingen i Tyskland senast, säger Jernberg som blev sist i B-finalen i ett pressmeddelande.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport