Sverige vidare till kvartsfinal efter kross

avFrida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Sverige fortsätter att imponera i handbolls-VM.

Under söndagen krossades Slovenien i åttondelen – nu ställs man mot grannlandet Danmark i kvartsfinal.

– Vi har extrem revanschlusta från VM 2015, säger Nathalie Hagman.

Efter att ha gått vinnande ur gruppen ställdes det svenska handbollslandslaget mot Slovenien i åttondelsfinalen i Leipzig.

Sverige hade en betryggande ledning redan i halvtid – till stor del tack vare Johanna Bundsen, som också utsågs till matchens lirare.

Tog storseger

När lagkamraterna slarvade en del inledningsvis stod målvakten för flera viktiga räddningar och såg till att man kunde dra ifrån till 18–12. Sloveniens stora stjärna Ana Gros plockades bort helt, samtidigt som Johanna Westberg var hänsynslös framåt.

I den andra halvleken rann det iväg ordentligt. Bundsen fortsatte att storspela samtidigt som man fick in bollarna framåt. Siffrorna landade till slut på förkrossande 33–21.

– Det kändes lite oväntat lätt, vi är på dem hela tiden. Jag är jättenöjd och känslan är att vi är starka nu, säger förbundskapten Henrik Signell till Kanal 5.

Härnäst väntar ännu ett grannland. Danmark besegrade Tyskland med 21–17, trots ett rött kort i den första halvleken. Därmed blir det en skandinavisk kamp om semifinalen 17:30 på tisdag.

– Vi har extrem revanschlusta från VM 2015. Nu är det vår tur att skicka hem dem, säger Nathalie Hagman.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM