Tre raka för Djokovic – svettigt för Zverev

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: AP/TT

SPORTBLADET

Novak Djokovic är vidare till den tredje rundan av Franska mästerskapen i tennis. Det krävdes ett tiebreak i första set mot spanjoren Jaume Munar, men till slut kunde den serbiska tidigare världsettan vinna i raka set (7–6, 6–4, 6–4).

En annan serb, Dusan Lajovic, höll samtidigt på att ställa till med en skräll. Lajovic tvingade andraseedade tysken Alexander Zverev till en svettig femsetare, men Zverev kunde till slut hålla spelet i styr och vinna med 3–2 (2–6, 7–6, 4–6, 6–1, 6–2). 21-åriga Zverev har fortfarande aldrig nått kvartsfinal i en grand slam-turnering.
Japanen Kei Nishikori vann i sin första match i en grand slam-turnering sedan Wimbledon förra året. Nishikori, som har gäckats av en handledsskada, vann med 3–2 i set mot fransmannen Benoît Parie.
För tjecken Tomas Berdych tog det däremot slut efter en regndrabbad och utdragen affär. Den 86:e-rankade fransmannen Jérémy Chardy vann med 3–2.
För argentinaren Marco Trungelliti, som i sista minuten färdades i bil från Barcelona till Paris, tog också äventyret slut. Marco Cecchinato från Italien vann i tre raka set.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad: