Lindsey Vonns stöd till Kajsa Kling

SPORTBLADET

ÅRE. Lindsey Vonn har precis som Kajsa Kling gått igenom en depression. 

Nu skickar stjärnan sitt stöd till svenskan. 

– Jag är säker på att hon kommer tillbaka, säger Vonn till Sportbladet. 

Kajsa Kling tog i november en paus från skidåkningen på grund av en depression. I går berättade hon för första gången om känslorna och tankarna kring framtiden. 

– Jag har sagt det, ska det fortsätta som förra säsongen finns det inte en chans att jag åker. Men jag lär mig mycket om mig själv nu och visst kan jag hamna där igen men jag blickar framåt och ser på skidåkningen som något positivt. Men det går upp och ner, sa hon.

”Ibland vill jag spendera hela dagen i sängen”

Nu skickar Lindsey Vonn sitt stöd till Kling. Superstjärnan har tidigare berättat att hon själv kämpar med en depression. 

– Som hon vet är det tufft. För mig har skidåkningen varit en källa av glädje och positivitet och det jag har behövt fokusera på när jag blir väldigt nere. Det handlar också om att lita på folk som hjälper och lyfter upp dig, säger Vonn och fortsätter: 

– Ibland vill jag bara spendera hela dagen i sängen och inte träffa någon men det är mina vänner som kommer och drar upp mig ur sängen. De hjälper verkligen och stöttar mig. Jag är säker på att hon har ett bra stöd och jag är säker på att hon kommer tillbaka. 

Vonn, som lämnar Åre med en seger i störtlopp och en tredjeplats i super G, relaterar till vad Kling går igenom. 

– Självklart. Depression påverkar folk olika. För mig är skidåkningen det enda som har gjort mig glad, förhoppningsvis kan hon hitta vad det är som gör henne mer positiv och förhoppningsvis kan det hjälpa henne att ta sig igenom det, säger hon. 

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM