Emiliano Sala

Hotar att stämma agenten: ”Gav fel information”

Av: 

Ibraheem Alsalman

SPORTBLADET

Cardiff överväger att anmäla Emiliano Salas agent, Willie McKay.

Premier League-klubben hävdar att McKay ljög om Salas prislapp och sade att flera klubbar var intresserade av 28-åringen, vilket inte var sant, skriver Daily Mail.

I lördags begravdes 28-årige Emiliano Sala i sin hemstad Progreso, Argentina.

Nu vill franska klubben Nantes att Cardiff ska börja betala övergångssumman som ligger på cirka 150 miljoner kronor.

Riskerar poängavdrag

Och enligt Sky Sports kommer franska klubben att vidta juridiska åtgärder om en tredjedel av summan inte har betalats inom tio dagar.

– Det är en svår situation då vi pratar om en mänsklig tragedi och en stor summa pengar, säger sportadvokaten Gianpaolo Monteneri och fortsätter:

– Om vissa deadlines, som nämns i kontraktet, inte hålls kan det ge konsekvenser för klubben i fråga. Detta kan vara allt från en varning till ett poängavdrag i ligan.

Cardiff har sagt att de väntar på att polisutredningen kring olyckan är klar innan de börjar betalningen. Nu har situationen dessutom blivit ännu mer komplicerad.

Cardiff överväger nu att stämma Salas agent Willie McKay. Detta på grund av att de tror att McKay har lurat dem genom att säga att flera klubbar var intresserade av 28-åringen och därmed höja prislappen, skriver Daily Mail.

Presidenten är arg

Tidningen skriver att Cardiff skrev ett meddelande till de klubbarna som var intresserade och frågade om intresset verkligen stämde.

Svaret var att ingen av de klubbarna hade i avsikt att värva argentinaren, och att klubbens president, Vincent Tan är rasande över situationen.

– Vincent Tan hatar de som försöker blåsa honom, och han kommer inte ta det lätt. Han kommer stå upp och möta de människorna, säger en källa till Daily Mail.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se samtliga Champions League-matcher på C More! Beställ här

C MORE

Publisert:

LÄS VIDARE

Sala begravdes hemma i Argentina: ”En riktigt känslosam dag”

ÄMNEN I ARTIKELN

Emiliano Sala

Cardiff

Nantes