Norska stjärnan vägrar tro på uppgifterna om svenskan

avPetra Thorén

SPORTBLADET

ULRICEHAMN. Nyheten om Stina Nilsson skakade om skidvärlden.

Den norska stjärnan Ingvild Flugstad Östberg räknar dock inte bort Sveriges VM-hopp från VM.

– Jag känner att jag har tron på att hon ska komma till start. Och jag hoppas det, säger norskan.

Förra helgen skadade sig den svenska sprintstjärnan Stina Nilsson. I veckan kom beskedet; det finns en stor risk att Stina Nilsson missar VM.

De norska konkurrenterna lider med svenskan.

– Det är väldigt trist, jag känner verkligen med henne. Jag håller tummarna allt jag har för att hon ska kunna vara med på skid-VM och för att det här ska gå bra, säger Therese Johaug som gärna ser att den svenska konkurrenten tillfrisknar snabbt.

– Jag tycker om att komma till start när alla de bästa är på topp. Det är inte kul när du vet att de bästa sitter hemma, säger Therese Johaug.

Ingvild Flugstad Östberg utesluter dock inte att Stina Nilsson blir VM-klar. Hon mer eller mindre räknar med att svenskan hinner bli frisk och vill inte tro på uppgifterna riktigt.

–  Jag känner att jag har tron på att hon ska komma till start. Och jag hoppas det, säger hon när NRK frågar under en presstund efter dagens träning i Ulricehamn.

Den norska stjärnan har en egen tanke kring utspelen kring skadan.

– När jag såg det tänkte jag att det säkert är lite så som media kan haussa upp saker, att hon blir klar till VM. Det är en månad dit, säger "Flugan".

Hon tror dock inte att det är ett taktiskt spel från den svenska landslagsledningen.

– Nej, men jag vill tro att det är en medicinsk värdering. Ibland kan det vara bra att tänka "worst case" och så får den aktiva rehabilitera sig i lugn och ro, säger hon.

Även Therese Johaug hoppas på Stina Nilssons medverkan i Seefeld.

– VM har inte startat, vi känner inte till hur situationen med Stina är och plötsligt går det bra. Jag hoppas verkligen att Stina kommer till start, säger hon.

 
LÄS MER: Vinterstudion 2018/2019 - stor guide med alla tider

LÄS MER: Världscupen i längdskidor – stor guide. lopp för lopp

LÄS MER: Skid-VM i Seefeld 2019 – allt om mästerskapet

LÄS MER: Allt om skidor – allt du behöver veta om säsongen 2018/2019

 

ARTIKELN HANDLAR OM