Ekdal om återföreningen med Zlatan: ”Det var inte stelt”

Albin Ekdal menade i sitt sommarprat 2020 att Zlatan Ibrahimovic fick stort ansvar i landslaget – och sa att man inte kan förlita sig på en enda spelare.

Men 32-åringen behövde inte utveckla sitt resonemang när duon återförenades i Blågult i våras.

– Det var inte stelt. Han nämnde ingenting och det gjorde inte jag heller, säger mittfältaren i en livechatt med Sportbladets läsare.  

Det var förra sommaren som Albin Ekdal i sitt sommarprat på P1 pratade om hur tiden med Zlatan Ibrahimovic, under åren med förbundskapten Erik Hamrén var.

Framförallt syftade han om besvikelsen i EM 2016, där Blågult åkte ut redan i gruppspelet.

”Zlatan var den stora stjärnan. Förbundskapten hade gett honom taktpinnen, vi andra skulle förlita oss på Zlatan. Men att förlita sig på en enda man och därmed undermedvetet glida från sitt eget ansvar fungerar inte i fotbollen och inte heller i någon annan lagsport för den delen. Efteråt har jag funderat. Kanske var det så att många i landslaget inte klarade av att hantera Zlatans krav på sina medspelare. Hans gestikulerande och vassa kommentarer sänkte vissa spelares självförtroende, det har jag sett många gånger. Det gynnar sällan laget i slutändan”, sade mittfältaren då.

”Det var inte stelt”

Efteråt har 32-åringen berättat att det egentligen inte var någon kritik mot Zlatan.

– Det var folk som missuppfattade mig när jag pratade om Zlatan och trodde att jag sågade honom, men då har man inte riktigt lyssnat på vad jag pratar om. Många tyckte att jag hoppade på Zlatan och att han var direkt dålig för laget men det var inte det jag sa i mitt sommarprat. Jag sa bara att vissa kanske inte klarar av att hantera Zlatans temperament, förklarade han förra hösten.

I en livechatt med Sportbladets läsare under måndagskvällen fick Ekdal frågan av ”Gurra” om det var stelt att träffa Zlatan igen efter sitt sommarprat.

– Nej, det var inte stelt alls. Han nämnde ingenting och jag nämnde ingenting. Det var inga problem alls.

Följdfrågan från samma person löd: 

Är det stor skillnad på honom nu och under den period du pratar om i sommarpratet?

– Senaste samlingen han var så hade han varit borta ett tag och då var han väldigt hjälpsam och på bra humör. Precis så som vi vill ha honom här. Vi hoppas han blir skadefri och kan ansluta till det här landslaget snart så han kan bidra, för den spelaren han är så kan han alltid bidra och när han var med sist såg vi vilka egenskaper han kommer med.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.