”Bara att vara tyst och köra”

Hammarby har öst in mål under inledningen.

Men i den nya rollen har det varit stolpe ut för Astrit Selmani.

– Det är klart att man inte gillar att man inte kan göra mål, men när laget vinner är det bara att det är att vara tyst och köra, säger anfallaren.

Hammarby har gjort 13 mål på de fem första matcherna i allsvenskan. Astrit Selmani var lagets näst bästa målskytt i fjol med nio mål, men hittills i år står anfallaren på noll. 

– Det är klart det är surt. Som nia vill du alltid göra mål. Jag vet att jag kan göra mål, men jag måste bli mer självisk i mina löpningar. Jag har haft många diskussioner med tränaren och dem i laget att jag löper för mycket för andra, men de är svårt ändra på sig, säger Selmani som fått en annan roll sedan Martí Cifuentes kom till klubben.

– Jag har spelat en typ av fotboll sedan jag var liten och nu ska man ändra sig så det är en anpassning. Det är mer tänka, tänka på vilka ytor och vilka rörelser och mer öppna ytor för andra och göra så att folk får de bollarna de ska få.

”Klart att det blir speciellt”

Efter matchen mot Sirius sa Selmani att en stor framgång till Hammarbys succé är att "alla tar sin roll, vare sig man gillar den eller inte". 

Så den självklara följdfrågan är om Selmani gillar sin roll? 

– Det är klart att man inte gillar att man inte kan göra mål, men sedan ser man att vi har tagit 10 raka segrar och i cupen gjorde jag mål och poäng. Man vill göra mål och vara där, men när laget vinner tror jag bara att det är att vara tyst och köra. Så länge laget är bakom mig och jag har tränarens förtroende så är det okej.

På måndag väntar säsongens hittills största match för Hammarby när MFF kommer till Tele2 Arena. För Selmani, som är från Malmö och spelat i klubbens juniorlag, blir det ett speciellt möte. 

–  Jag åker till Malmö varje gång jag får semester. Jag fick ledigt två dagar nu och då var jag i Malmö. Det är klart det blir speciellt när man är från Malmö och har familj i Malmö. Men det är kul. Jag har många vänner där och det är bara kul att möta dem. 

Har du någon kontakt med dem? 

– Vi håller ingen kontakt nu fram tills matchen, jag tror inte det blir bra. Vi skippar hetsen och kör det under matchen och så får man kanske hetsa lite efteråt.

Astrit Selmani.
Astrit Selmani.

Tror inte på bra mottagande för Milojevic

En annan krydda till mötet är att Hammarbys tidigare tränare Milos Milojevic kommer tillbaka till Tele2 för första gången sedan det omskriva uppbrottet. 

Vad tror du att han kommer att få för mottagande? 

– Jag tror inte bra. Inte bra. Men det är så fotbollsvärlden är. Man får ofta inget bra mottagande när man kommer tillbaka till gamla klubbar om man inte har lämnat på ett bra sätt och det blev lite struligt där med mycket media och mycket snack. Men det är upp till honom hur han tar det och hanterar det. Det är inte vårt problem.

Selmani har prickat virket fyra gånger den här säsongen. Mot Malmö ska målnollan spräckas.

– Jag gjorde mål senast och har gjort mål mot dem i Varberg så jag har en bra känsla inför Malmö. Men det är ett helt annat lag och en ny tränare, men det blir en rolig match. Jag hoppas bara att vi fortsätter som vi har gjort med vår kemi och jag hoppas att jag avgör. Enkelt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.