OS 2022 i Peking

Skottheim petas från OS

Av: 

Simon Holm

SPORTBLADET

Under söndagen blev det klart vilka som ska med till OS. Valet föll på Mona Brorsson och Stina Nilsson. Det betyder att Johanna Skottheim petas – och besvikelsen var påtaglig.

– Det senaste året har varit en enda lång mardröm, skriver hon på sin Instagram.

Mona Brorsson och Stina Nilsson knep de sista platserna som fanns kvar till OS i februari. Det meddelade tränaren Johannes Lukas under söndagen.

Detta innebar samtidigt att Stina Nilssons nära vän Johanna Skottheim petas.

– Jag är glad för min skull, samtidigt lider jag med Johanna. Det är det här som är så brutalt med vår idrott. Men jag är övertygad om att hon kommer vara peppad på att göra ett bra jobb i kommande tävlingar och säsonger. Det här var inte Johannas sista chans att få åka på ett OS, säger Stina Nilsson.

”Dröm går i kras”

27-åriga Skottheim har haft en blytung säsong och bara fått köra tre lopp i världscupen. I fredagens stafett visade hon dock sin kapacitet och hennes prestation på skjutvallen var världsklass, där hon sköt både snabbt och felfritt.

Ändå räckte det alltså inte till en OS-plats. Skottheim var givetvis besviken över att bli petad.

”Jag gav allt jag hade på de få chanser som gavs och jag gjorde mycket bra men inte tillräckligt. Det senaste året har varit en enda lång mardröm där problemen och bakslagen tillslut blev lite för många för att det skulle vara möjligt för mig att hinna resa mig upp i tid för att nå min dröm. Hur tufft det än är så finns det sex andra tjejer som är och har varit starkare än mig men det gör så himla ont när en dröm går i kras. Med tålamod så kommer ytterligare pusselbitar falla på plats så jag håller huvudet högt och tar sikte på nya mål”, skriver Skottheim på Instagram.

Publisert:

LÄS VIDARE

Svenska OS-idrottarnas rädsla: Spioneri från Kina

ÄMNEN I ARTIKELN

OS 2022 i Peking

Johanna Skottheim

Skidskytte

Vinter-OS