Avslöjar: Sirius vill värva isländsk U21-landslagsman

Uppdaterad 2022-07-07 | Publicerad 2022-07-06

Här är högerbacken som kan bli Sirius nästa värvning.

Enligt Sportbladets uppgifter förhandlar klubben nu med isländska Stjarnan som att köpa loss Oli Valur Omarsson.

Följ ämnen

Sirius tittar just nu på att förstärka truppen i sommar. Framför allt med tanke på att klubben säljer Moustafa Zeidan och Laorent Shabani till Malmö FF respektive IFK Norrköping. Sahabani är bara små detaljer från ”Peking” och väntas presenteras i nästa vecka och MFF kommer presentera Zeidan inom kort också.

PLUS: Allsvenskan inifrån: Tre svenska klubbarna som har erbjudits Durmaz


Tittar på förstärkningar

Samtidigt har Sirius budat på AFC Eskilstunas André Alsenati, men där menade AFC att Sirius bud på 750 000 kronor var ett skambud och superettan-klubben vill ha närmare tre miljoner kronor för spelaren. Sportchefen Ola Andersson jobbar hårt för att ta in nyförvärv och nu har man också lagt ett bud på isländske högerbacken Oli Valur Omarsson, 19, som är med i det isländska U21-landslaget. UNT rapporterade också för en vecka sedan att Omarsson kunde bli aktuell för Sirius då scoutingansvarige Adrian von Heijne varit på Island för att scouta ett par spelare.

Har redan lagt bud

Han spelar till vardags i Stjarnan på Island och har gjort ett mål och fem framspelningar den här säsongen. Han kan även spela som högerytter. Ett första bud är lagt och förhandlingar pågår mellan klubbarna. Sirius har även tappat Isak Sswankambo som lämnat klubben som bosman men ännu inte gjort klart med ny klubb.

Oli Valur Omarsson

Följ ämnen i artikeln