Löparen spårlöst försvunnen efter topptiden

Indiska 400-meterslöparen Aishwarya Mishra slog till med en topptid på 400 meter.

Men när landslaget samlades på läger var hon spårlöst borta och enligt Indian Express jagar nu dopningstestarna henne.

Aishwarya Mishra var fram till i början av april en tämligen okänd och medioker löpare på 400 meter.

Men så vid lokala indiska tävlingar slog 24-åringen till med 51,18 på distansen. En tid som tar henne upp som tia i världen i år och dessutom underskrider kvalgränsen till VM senare i sommar. Ett personligt rekord med mer än två sekunder, enligt tillgängliga statistiska uppgifter.

Nu uppger dock Indian Express att Mishra helt gått under jorden efter supertiden. Dopningsjägarna på Athletics Intgrity Unit (AIU) ska ha åkt till Turkiet för att möta upp Mishra och övriga delar av det indiska landslaget på ett träningsläger men när laget samlades för avresa dök Mishra inte upp.

Stjärna åkte fast förra veckan

– Hon skulle åkt med laget den 14 april, men dök inte upp och vi har inte kunnat nå henne då hon stängt av sin telefon. Vi vet inte varför hon inte dök upp, säger en källa på indiska förbundet till tidningen.

AIU ska sedan ha fortsatt jakten i både Mumbai och Haryana där hennes träningsbas ska finnas, skriver Indian Express. Men trots att de sökt henne i tre veckor har Mishra inte gått att nå.

Indien har skakats av flera dopningsfall den senaste tiden. Så sent som förra veckan meddelade AIU att man funnit anabola steroiden stanozolol i ett prov från OS-sexan i diskus, Kamalpreet Kaur.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln