Lewis Hamilton: Min rygg dödar mig

Lewis Hamilton tog sig i mål som fyra.

Men han led oerhört svårt.

– Min rygg dödar mig, ropade han till teamet redan under racet.

Den tidigare världsmästaren kör för Mercedes som under året har haft stora problem med porpoising, det vill säga att bilen hoppar fram över rakan vilket gör att föraren skakas upp och ner.

Under F1-loppet i Baku, Azerbajdzjan, tvingades Mercedes höja sin bil något för att minska problematiken med hoppandet, men trots det var bilen näst intill okörbar.

Lewis Hamilton hade enorma smärtor i ryggen under de 51 varven på den 6 km långa banan och han klagade flera gånger över radion.

Lewis Hamilton i smärtor efter F1 i Baku

När han kom i mål som fyra hade han svårt att ens ta sig ur bilen och han höll en hand på ryggen och blev stående vid bilen, med sänkt huvud.

– Vi är medvetna om problemet, vi är väldigt ledsna för det, sa teamchef Toto Wolff över radion.

Hamilton svarade:

– Jag vet, tack för en bra strategi, vi måste fortsätta jobba på detta. Vi måste ta oss vidare och nästa steg är att göra ett par förändringar, svarade Hamilton.

Enligt stallchef Toto Wolff handlar det om krafter på 6G när bilen studsar upp och ner på banan.

– Det går in i förarens skelett, det studsar rejält, säger Wolff till Viaplay.

Efter racet berättade Hamilton att han aldrig upplevt smärtor på det här sättet.

– Det är det tuffaste racet jag upplevt, det mest smärtsamma jag någonsin upplevt. Jag vet inte vad vi kan förvänta oss för kommande race, men vi måste göra förbättringar, säger Hamilton i F1:s egna sändning efter racet.

Hans teamkollega George Russell körde in som trea och har inte varit sämre än femma i något lopp den här säsongen. I täten säkrade Max Verstappen segern före sin kollega Sergio Perez och den regerande mästaren leder nu VM med 21 poäng före Perez.

Ferraris Charles Leclerc bröt loppet och är bara trea i VM.

F1-bloggen: ”Måste göra någonting innan det inträffar en katastrof”

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.