Mejla

Johan Flinck

Flinck: Tar Staffan Olsson över då?

Frågorna och svaren inför ligapremiären

SPORTBLADET

Som man frågar får man svar.

Så lättast att ställa de viktigaste och intressantaste frågorna inför premiären i handbollsligan till sig själv då, tänkte jag.

Här har ni:

Kristianstad.

Kan vi spika slutspelslagen redan nu?

Det vore ju idiotiskt egentligen, men jag tror faktiskt det, ja. Tyvärr. Jag tror att vi kommer att få se en ”fortsättning” på förra säsongen då de åtta slutspelslagen utkristalliserade sig tidigt och var klara i god tid före det sedan inställa slutspelet.

Nu har lagen som var precis bakom i våras, som Redbergslid och Hallby, knappast knappat in på dem som var ovanför strecket. Därför tror jag att de åtta är ganska cementerade. Lite trist då en stor del av spänningen i grundserien brukar handla om kampen om de sista slutspelsplatserna.

Alingsås.

Men kommer något lag att dyka respektive klättra rejält i år då, sett till tabellplacering jämfört med i fjol?

Jodå, med tappen av Felix Claar (ligans bästa spelare), Fredrik Teern (ligans bäste försvarare) och Johan Nilsson (nyttig och rutinerad kulturbärare) kommer Alingsås falla ner flera placeringar från sin pole position i våras. Jag tror att ”raset” stannar vid en femteplats. Skulle de lyckas hålla sig kvar i toppen så är det som en stor tänkare sa, eller om det var Stockenberg: ”då får man adla Franzén eller nåt”.

Sävehof blir årets klättrare på den övre halvan efter en småblek sjätteplats i fjol. Jag tror att Partillegänget är det lag som är närmast att utmana duon (Malmö och Kristianstad) i toppen.

Därnere har OV Helsingborg sett bra ut på försäsongen under nye tränaren Toni Johansson. Jag tror att OV tar en hel del placeringar jämfört med förra säsongen och kanske kan vara närmast att utmana de ”givna” slutspelslagen. Men det har vi trott förr också...

Sävehof.

Det var grundserien det, ja. Men hur går det i slutspelet?

Hade ju varit skönt att ha en färdigspelad grundserie i ryggen innan man ger sig kast med att gissa det. Men säg så här: det är ett misslyckande för både Malmö och Kristianstad om de inte når finalen.

Men med det sagt vore det ändå inte någon skräll, så här innan säsongen dragit i gång, om Sävehof, Skövde eller till och med Alingsås, som har en stark förstasexa, spelar final.

Anton Halén.

Vem vinner skytteligan?

Fjolårsvinnaren Hampus Olsson är favoriten hos oddssättarna. Men då slänger jag fram två dark horses:

Anton Halén, IFK Kristianstad, som är tämligen ensam på högerkanten sedan Valter Chrintz drog och lär ta en hel del straffar.

Henrik Tilsted, Sävehofs nye dansk på vänsterkanten som jag hört så mycket gott om och som dessutom har en ”kantvänlig” tränare i Michael Apelgren.

Staffan Olsson.

Vilken tränare får sparken först?

Många nya huvudtränare i klubbarna, jag räknar till hela sex stycken, och de borde ju alla få tid på sig. I botten kommer Varberg, med sämre trupp än förra säsongen då de räddades kvar tack vare coronan, få det tufft och kanske kommer Hasse Karlsson, som suttit på posten i många år, i så fall kliva av frivilligt, alternativt tvingas gå. För i kulisserna har man Staffan Olsson, som nyligen värvades till ledarstaben som ansvarig för spelarnas individuella utveckling. Tar han över då? Just den frågan låter jag bli hängande här.

Med axelskadan på Eric Johansson (det snackas om operation) kan Guif också få det svårt. Hur säkert sitter Zoran Roganovic även om den ekonomiskt krisande klubben knappast har något finansiellt svängrum?

Dan Beutler.

Är årets värvning inte en värvning?

Jag har listat årets tio ”bästa”, eller snarare största och/eller intressantaste, värvningar inför premiären här.

Men kanske är den främste värvningen inte en värvning, för han har ju funnits i klubben hela tiden. Jag tänker förstås på Malmös Dan Beutler som gör comeback efter dopningsdomen som höll honom borta hela förra säsongen.

42-åringen, han blir 43 i oktober, lär vara ruggigt taggad på att spela ligahandboll igen, revanschera sig och visa att han fortfarande håller.

I ett slutspel kan Beutler mycket väl vara skillnaden mellan semi och final, eller silver och guld, för Malmö.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Av: 

Johan Flinck

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Handboll

Handbollsligan