Ragnhild Hagas ilska efter landslagspetningen

”Verkar som att det slutar på det här sättet...”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Den norska skidåkerskan Ragnhild Haga, 29, har två OS-guld på meritlistan.

Men nu petas hon från det norska landslaget.

– Jag är besviken, upprörd och förvånad, säger hon till NRK.

– Jag är väldigt motiverad, så det faller inte på det. Det är såklart inte en mänsklig rättighet att vara med i landslaget, men jag är upprörd över processen och hur saker har gått till. Det är klart att det kunde ske, men jag trodde inte det skulle ske i år, säger Ragnhild Haga till NRK.

Detta när hon bekräftar för den norska nyhetskällan att hon petas från det norska skidlandslaget.

Haga kom fram i en gyllene norsk skidgeneration tillsammans med åkare som Ingvild Flugstad Östberg, Maiken Caspersen Falla och Heidi Weng.

Kom tillbaka efter blodpropp

Hon skördade sina största framgångar i OS 2018, där hon vann OS-guld i både 10km fristil och i stafetten, där hon stod för en bragdartad insats.

– Men nu vill förbundet satsa på sprinters. Jag är besviken, men jag tror att det har att göra med att jag tagit upp några frågor internt. Det kan ha haft en inverkan, då kanske de tycker att det är lättare att välja bort mig. Därför tycker jag att processen har varit dålig, säger Haga.

Hon kom tillbaka förra säsongen efter att tidigare har drabbats av en blodpropp. Hon nådde då en rad starka internationella resultat trots de tuffa förutsättningarna. Hon bekräftar för NRK att hon hade som ambition att vara en del av det norska längdlandslaget under nästa säsong, som alltså är en OS-säsong där mästerskapet avgörs i Peking.

– Jag har varit med i landslaget totalt i över tio år. Jag har många bra vänner och minnen därifrån. Det verkar som att det slutar på det här sättet. Jag tror det. Jag är supermotiverad och vill gå snabbt i OS. Sedan släpper de dig mindre än ett år innan det börjar.., säger hon till NRK.

Istället kommer hon nu att satsa mot Peking på egen hand.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN