US Open-vinnaren har förlorat tre familjemedlemmar i pandemin

Upptakten till Australian Open i tennis har kantas av hårda karantänsregler.

Mitt i uppladdningen berättar US Open-vinnaren Sloane Stephens att hon mist tre familjemedlemmar till covid-19.

Restriktionerna för deltagarna i årets upplaga av Australian Open har blivit omtalade. De tävlande tvingades in i en 14 dagars lång karantän, och har varit kreativa i hur de anpassat sig till tillvaron.

De hårda restriktionerna har dock sina anledningar, då hela tio deltagare testat positivt för covid-19 sedan de anlänt till Australien. Amerikanskan Sloane Stephens är inte drabbad av viruset själv – men har fått känna på smittans konsekvenser. Detta när hennes morfar gick bort för en vecka sedan.

”Den snällaste själen”

”Min morfar har gått vidare till att vara med Gud och sitt livs kärlek. En vecka efter min mormor. Att förlora henne var för mycket för hans hjärta”, skriver hon på Twitter till en känslosam video från 2017 där hon pratar med sin morfar över telefon.

Stephens mormor dog i början av januari, hennes moster gick bort i slutet av december. Även de till följd av covid-19.

”Min morfar var den snällaste själen och jag kommer att sakna honom för evigt”, skriver Stephens och fortsätter:

”Allt jag någonsin ville var att göra mina mor- och farföräldrar stolta. Jag är mest stolt över att de fick bevittna mina tennisdrömmar slå in och bli verklighet”.

Stephens vann US Open 2017, och har utöver det vunnit sex tävlingar på WTA-touren.

Australian Open drar igång 8 februari.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.